Još jedan novi slučaj zaraze, u Varaždinskoj županiji trenutno sedam oboljelih Foto: ilustracija

Još jedan novi slučaj zaraze, u Varaždinskoj županiji trenutno sedam oboljelih

Varaždinske vijesti | 29.7.2020. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj COVID-19 oboljelog, a koji je importirani iz Austrije.

- Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i liječi se kod kuće. S obzirom da se i jedna dodatna osoba oporavila, broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji ostaje sedam. Dvije osobe se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Pripisuju nam se i dva nova slučaja iz Zagreba, a radi se o osobama koje žive u Zagrebu te u našoj županiji imaju prijavljeno prebivalište - izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pojave koronavirusa tako je ovo je 61. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Samo u posljednja 24 sata testirano je 124 uzoraka, a od početka epidemije ukupno 6.315. Ukupan broj osoba pod mjerom samoizolacije je 27 od čega 24 kontakti zaraženih osoba.

Označeno u