Jedna nova zaraza u Varaždinskoj županiji, sveukupno 55. evidentirani slučaj Foto: VV arhiva / ilustracija

Jedna nova zaraza u Varaždinskoj županiji, sveukupno 55. evidentirani slučaj

VV | 20.7.2020. u 13:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blažom kliničkom slikom, a bila je u kontaktu s Covid19 pozitivnom osobom u Zagrebu.

Na osnovu posljednje zaražene osobe nije bilo većeg broja izloženih u našoj županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 35 od čega su 24 kontakti zaraženih.

Ukupno sada na području Varaždinske županije i dalje vodimo šest aktivnih slučaja zaraze koronavirusom, jer je u međuvremenu jedna dodatna osoba izliječena. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da i dalje nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Sveukupno od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji ovo je 55. evidentirani slučaj zaražene osobe, a dodatno nam se još 10 osoba statistički pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

- U Varaždinskoj županiji se kontinuirano svakodnevno testiraju osobe i preventivno i sa sumnjom na zarazu pa tako i jučer njih 68, a samo u srpnju njih 1.371. Osobe pod mjerom samoizolacije kontroliraju službenici Policijske uprave varaždinske, a u timovima s inspektorima civilne zaštite kontroliraju se i mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi. Želim ovim putem izraziti veliku zahvalu svima koji poštuju preporuke HZJZ-a i na taj način doprinose povoljnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji - istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.