Jalžabet: 2. klauzura HDZ-a Varaždinske županije, Stričak najavio Razvojnu strategiju do 2030.

| 13.5.2022. u 15:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U četvrtak je u Jalžabetu održana druga od pet klauzura koje za dužnosnike stranke organizira Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije. Sudjelovali su članovi stranke s područja općina Jalžabet, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki i Mali Bukovec te grada Ludbrega.

Zadovoljstvo odazivom stranačkih kolega iskazao je predsjednik ŽO HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Sa stranačkim kolegama, od temeljnih preko općinskih i gradskih organizacija do županijske razine, razgovaramo o projektima i investicijama koje su u tijeku, ali isto tako i onima koje slijede. Kao što je poznato, za nas vrijedi moto da je sve mjerljivo, pa i rad u politici. A o rezultatima će najviše govoriti naš mandat. Investicije se pripremaju i provode s ciljem poboljšanja kvalitete života svih naših sugrađana - rekao je Stričak.

Najavio je izradu Razvojne strategije Varaždinske županije do 2030. godine.

- U sljedeća dva-tri mjeseca pripremit ćemo županijsku razvojnu strategiju i dati svima uvid kroz javnu raspravu, odnosno da svojim idejama doprinesu da bude što sadržajnija, ali i provodljivija. Naravno, i u ovom istočnom dijelu Varaždinske županije planira se niz projekata - najavio je Stričak.

Josip Križanić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Jalžabet i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije naglasio je kako je HDZ nakon 20 godina ponovo dobio župana, a županijska vlast ima veliki zadatak pripreme i realizacije projekata.

- Oni su govorili o velikim projektima, koji će biti realizirani tek sada u mandatu župana Stričaka, naravno uz podršku Vlade. U zadnjih šest godina dogodile su se sve moguće krize, a posljednja je rat u Ukrajini. Ali, bez obzira na to naša Vlada s premijerom Plenkovićem ima odlične rezultate o čemu govori i izvrstan kreditni rejting. U Županiji smo počeli pisati i realizirati projekte, od zdravstva do obrazovanja. Siguran sam da ćemo u ovom mandatu ostaviti neizbrisiv trag u Varaždinskoj županiji - poručio je Križanić.