IZBORI Krunoslav Lukačić za predsjednika HNS-a Varaždinske županije Foto: Ilustracija/Arhiva VV

IZBORI Krunoslav Lukačić za predsjednika HNS-a Varaždinske županije

IHR/Varaždinske vijesti | 12.4.2022. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

U Areni Varaždin danas se održava Izborna sjednica Skupštine HNS-a Varaždinske županije, na kojoj se bira novi predsjednik. Tu je dužnost, kao v.d. predsjednik, dosad obavljao Marijan Škvarić, a na tom bi ga mjestu danas trebao zamijeniti Krunoslav Lukačić, kandidat za predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

- Sudeći već po kandidatkinjama i kandidatima na listama za općinska i gradska vijeća, kao i županijsku Skupštinu te kandidatkinjama i kandidatima za načelnike i gradonačelnike, župana, kao i njihove zamjenice i zamjenike, već u razdoblju prije lokalnih izbora HNS je pokrenuo postupak pomlađivanja, odnosno transformiranja u stranku u kojoj se daje prostora mlađim i stručnim ljudima, ali nikako ne zaboravljajući one iskusne sa puno političkih utakmica u nogama, među kojima su Mirko Korotaj, Božidar Novoselec i Marijan Škvarić. Dokaz da se zaista ide u tom smjeru su kandidati za potpredsjednike, a riječ je o istaknutim i dokazano uspješnim mladim HNS-ovcima, Petri Horvat, magistri ekonomije i Darku Majhenu, magistru politologije. Jednako tako treba istaknuti i Igora Klopotana, predsjednika podružnice HNS–a Varaždin, doktora znanosti i dekana MEV-a, Nikolu Žganeca, ravnatelja Srednje škole Novi Marof i načelnika Općine Beretinec Nikolu Sedlara, prvostupnika radiološke tehnologije i najizglednijeg novog tajnika, Ivana Bednjanića Bunića, magistra ekonomije, savjetnika ministrice regionalnog razvoja i v.d. glasnogovornika, kao i mnoge druge koji su dio procesa transformacije. - rekao je uoči unutarstranačkih izbora kandidat za novog predsjednika HNS-a Lukačić.

Lukačić je na zadnjim lokalnim izborima bio kandidat za župana te je osvojio 6699 glasova, što je znatno povećanje u odnosu na HNS-ove rezultate parlamentarnih izbora održanih 2020. godine, kada je HNS izborio jednog saborskog zastupnika (Predrag Štromar). Reflektirajući rezultate lokanih izbora samo osvojenim glasovima u Varaždinskoj županiji HNS bi izborio jednog saborskog zastupnika, što daje dobru poziciju da izbore i drugog, zajedno sa Krapinsko-zagorskom i Međimurskom županijom.

Izborna sjednica Skupštine HNS-a Varaždinske županije počinje u 18 sati.

Označeno u