Iz županijske Gospodarske komore pojasnili izdavanje propusnica za poslodavce Foto: HGK

Iz županijske Gospodarske komore pojasnili izdavanje propusnica za poslodavce

Varaždinske vijesti | 3.4.2020. u 15:11h | Objavljeno u Aktualno

Iz Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Varaždin poručuju poslodavcima da do daljnjega vrijede propusnice na način kako ih je definirao Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije.

>> Do uspostave funkcionirajućeg sustava e-propusnica i dalje se primjenjuje sustav Stožera Varaždinske županije

- Ako idete u izdavanje nacionalnih E-propusnica, molimo slijedite upute na linku: https://www.hgk.hr/kako-do-e-propusnice-za-poslodavce - napominju iz županijske Gospodarske komore.

- E-propusnice se imaju izdati u skladu sa svim važećim uputama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. No s obzirom da i dalje postoje tehničke poteškoće vezane uz samu aplikaciju, a time i nemogućnost izdavanja e-propusnica, poslodavci, samo ukoliko do završetka faze prilagodbe neće biti u tehničkoj mogućnosti izdati pravovaljane e-propusnice, radi osiguravanja dolaska svojih djelatnika na posao imaju mogućnost izdati propusnice i na dosadašnji način koje bi potom bile važeće za dolazak na posao 06.04.2020 - napominju iz Komore.

Također, dodali su da su sredstva koja je Hrvatski zavod za zapošljavanje isplatio poslodavcima kao Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima koje su pogođene Koronavirusom (COVID-19) izuzeta od ovrhe temeljem odredbe članka 172. stavak 13. Ovršnog zakona.

- Kako nas je izvijestila FINA, a da bi banke mogle poduzeti odgovarajuće radnje u cilju osiguranja raspolaganja primljenih sredstava u slučaju kada su novčana sredstva uplaćena na račune na kojima se provodi ovrha na novčanim sredstvima, primatelji sredstava bi trebali otvoriti poseban račun isključivo za ovu namjenu (račun koji je izuzet od ovrhe) na koji će se prenijeti sredstva uplaćena po osnovi potpore - pojasnili su iz Komore.