Iz PU varaždinske poručuju da će tijekom Praznika rada obilaziti popularna javna okupljališta

MGA/VV | 30.4.2020. u 20:04h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na sutrašnji praznik 1. svibanj i produženi vikend, mnogi će građani Varaždinske županije obilježavati Međunarodni praznik rada na nekim svojim omiljenim mjestima.

- Moramo biti svjesni još uvijek prisutne virusne zaraze epidemijskih razmjera, u svezi koje su i donijete određene Odluke Stožera civilne zaštite a koje su usmjerene samozaštitnom ponašanju građana radi suzbijanja širenja virusa. Pozivamo vas da se pridržavate svih propisanih odluka Stožera civilne zaštite koje su još uvijek na snazi i kojima je cilj suzbijanje epidemije i zaštita zdravlja svih nas.

Napominjemo da će policijski službenici Policijske uprave varaždinske tijekom produženog vikenda obilaziti sva javna mjesta za koja je poznato da su omiljena okupljališta građana od prijašnjih godina, te će postupati u skladu sa odredbama svih odluka Nacionalnog stožera CZ.

Policijski će službenici u suradnji sa članovima lokalnih Stožera civilne zaštite obilaziti parkove, izletišta, područja uz rijeke, područja uz šume i sve druge javne površine pogodne za okupljanja građana. Apeliramo na građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera - poručuju iz PU varaždinske.