Na odlagalište Baćanska u općinu Davor dosad odvezeno 279,52 tone bala

M.P./Varaždinske vijesti | 17.8.2017. u 11:31h | Objavljeno u Aktualno

Na odlagalište neopasnog otpada Baćanska od 28. srpnja do zaključno 11. kolovoza odvezeno je 279,52 tone baliranog otpada. Utvrdila je to inspekcija zaštite okoliša Ministarstva zaštite i okoliša provedenim inspekcijskim nadzorom nakon saznanja kako se s lokacije Brezje počeo odvoziti dio baliranog otpada.

- Inspekcija zaštite okoliša je u nadzoru tvrtke Varkom utvrdila kako je 28. srpnja s lokacije Brezje u Varaždinu započelo uklanjanje jednog dijela baliranog otpada koji je klasificiran kao neopasan (ključni broj 19 12 99.) Osnovnu karakterizaciju otpada je provela ovlaštena pravna osoba Bioinstitut iz Čakovca kojom je utvrđeno da dio baliranog otpada zadovoljava uvjete za odlaganje na odlagalištu neopasnog otpada. Do 11. kolovoza Varkom je preko tvrtke za prijevoz otpada Aquatehnika na odlagalištu neopasnog otpada Baćanska zbrinuo 279,52 tone otpada KBO 19 12 99 uz propisanu dokumentaciju: prateće listove za otpad s lokacije Brezje - doznajemo iz Samostalne službe za odnose s javnošću i protocol MZOE-a.

- Pregledom mjesta skladištenja s kojega je uklonjen otpad utvrđeno je kako se nalaze manje količine rasutog otpada te najlonska folija bijele boje pa je Varkom upozoren na to kako je kod izvođenja aktivnosti uklanjanja otpada KBO 19 12 99 dužna ukloniti i sav rasuti otpad te otpadne folije koje pri tome mogu nastati - ističu iz ministarstva dodavši kako druge nepravilnosti u postupku uklanjanja otpada s lokacije Brezje nisu utvrđene.

Označeno u