Ivanečki turistički djelatnici pripremili iznenađenja za planinare i izletnike na Ivančicu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ivanečki turistički djelatnici pripremili iznenađenja za planinare i izletnike na Ivančicu

VV | 9.12.2019. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Ovih dana Turistička zajednica grada Ivanca privodi kraju značajan projekt, koji obuhvaća građevinske radove radi uređenja određenih lokaliteta, i to izradu i postav velike dvostrane interpretacijske ploče Ivančice na Rapikovcu, zatim izradu i postav velike interpretacijske ploče kod Svetog Duha te izrada i postav velike interpretacijske ploče kod Gradišća, kao i nastavak uređenja i postav klupa na određene lokalitete šetnice te tisak turističko planinarske publikacije „Ivanečko planinarstvo“.

Nakon pripremnih i građevinskih radova na lokaciji Žgano vino, postavljeni su masivni stolovi i klupe kod tog omiljenog okupljališta izletnika i planinara koji otuda pa preko izvora Mrzljak kreću na vrh Ivančice. U sve realizirane aktivnosti nedavno se je uvjerio i sam gradonačelnik Milorad Batinić prilikom službenog posjeta i obilaska. Tom prilikom nije krio zadovoljstvo viđenim i realiziranim radnjama u sklopu projekta kojem je cilj zadovoljavanje atrakcijske osnove, ukazati na kulturne, turističke i gospodarske aktivnosti te mogućnost revitalizacije i valorizacije, odnosno na mogućnost stvaranje novih vrijednosti i oplemenjivanje sadržaja svim posjetiocima i izletnicima, kojima je ciljno odredište Ivančica i ostali lokaliteti.

- Masivni stolovi i klupe izrađene su od posebnog drva s višeslojnim posebnim ekološkim premazom. Kako nam kažu neki posjetioci i izletnici, sada je napravljeno jedno mini izletište s lijepo zaokruženom cjelinom, čiji je prostor bio zapušten, zbog čega je ovaj zahvat dobio dodatno na značaju. Planovi su da se iduće godine nastavi s uređenjem ovog zanimljivog turističkog lokaliteta, koji se nalazi na samoj Ivančici, veli voditelj projekta Boris Jagetić Daraboš iz Turističke zajednice grada Ivanca, koji vjeruje da će uređenje oplemeniti ovaj lokalitet na dobrobit svih posjetioca, planinara i izletnika, koji tuda prolaze prilikom obilaska Ivančice.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u