Ivan Čehok: Otpad kod gradilišta POS-a nema veze sa mnom, nastao je prije moje vlasti

vv | 27.9.2024. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Danas je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sa zamjenikom Miroslavom Markovićem i ravnateljom JUGS-a Romanom Vršićem optužio bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka da je pod njegovom vladavinom nastao novo otrkiveno ilegalno odlagalište otpada koje se otkrilo prilikom aktualnih radova na izgradnji POS stanova u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića. Za sada je otkrivena količina 600 tona otpada, a očekuju da će pronaći oko 1000 tona što će vjerojatno dodatno koštati Grad za zbrinjavanje u iznosu od 200 tisuća eura. Na ove optužbe gradonačelnika, javio se prozvani bivši gradonačelnik čije medijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

Neven Bosilj: Gdje god "zapičili" lopatu u gradu nalazimo otpad Ivana Čehoka

"Sve što su izrekli Bosilj i Marković je još jedan pokušaj da se iznošenjem laži zaobiđe istina: da su razorili rasadnik, da su uništili proizvodnju i da su za cijenu običnoga gradilišta (160 eura/m2) prodali najvrednije gradsko zemljište i da će na samome ulazu u groblje niknuti trgovački centar a da se njihovi stanovi tamo neće nikada sagraditi. 

Da Bosilj nije cijeli život hodao parajući nosom nebo i da se okrenuo oko sebe, odnosno da Marković kojim slučajem nije pobjegao iz Varaždina 90-tih godina, znali bi da su Parkovi na lokaciji koju oni spominju još od 80-tih pa nadalje imali svoju drobilicu, rampu i traktorima dovozili lampaše i ostali materijal i tu ga drobili.

Sve se to zbivalo kada su drugovi Bosilja i Markovića drmali Varaždinom. To nikakve veze sa mnom nema i ne može imati. Dapače, kad sam postao gradonačelnik, drobilica je otamo maknuta i lampaši su se vozili najprije na prostore skladišta Parkova, ali se nisu deponirali nego su se zbrinjavali. Isto tako, lampaši i otpad koji je bio na samoj lokaciji odvožen je otkako sam ja postao gradonačelnik s te lokacije.

Bosilj i Marković morat će i pred građanima i pred drugima odgovoriti zašto su po smiješno niskoj cijeni dopustili prodaju najvrednijeg gradskog zemljišta i zašto obmanjuju mlade obitelji da će napraviti POS stanove do kraja 2025., kada je jasno da se neće izgraditi nijedan." stoji u priopćenju Nezavisne liste Ivana Čehoka.