Ivan Čehok: “Ništa neće zaustaviti projekt stvaranja najveće industrijske zone u Hrvatskoj!”

Napisao/la: -

Mi smo suočeni s jednom organiziranom i planski vođenom političkom hajkom, u kojoj se prvo htjelo gradske vijećnike, osobito s moje liste, zaplašiti neviđenim i još do sada nezabilježenim pritiskom punom prijetnji, zastrašivanja pa i poziva na nasilje. Kad to nije uspjelo - jer su naravno vijećnici snažne osobe sa svojim javnim ugledom - u javnosti se pokušava stvoriti jedna hermeneutička zbrka, značenjska kula babilonska u kojoj bi se lažima i podmetanjima trebalo potpuno zamagliti smisao odluka. Tako varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok gleda na istupe uoči i nakon prihvaćanja „integralne nagodbe“, koji su izazvali, kao što smo već ukazali, prijepore u dijelu javnosti, kako u svezi sadržaja tog rješenja, tako i načina na koji je donijet na on-line sjednici varaždinskog Gradskog vijeća. Čehok, međutim, tvrdi da za to nema razloga.

- Prigovara se na način pripreme i vođenje sjednice, a predsjednik Vijeća je - nakon konzultacija sa stožerom i sa gradskom upravom - donio odluku da se sjednica održi on line jer je upravo tih dana došlo do porasta broja novozaraženih. Tako se radilo i u nekim drugim gradovima. U Bjelovaru je, primjerice, održana uživo i došlo je do zaraze. To je predsjednik s pravom htio izbjeći, ukazuje Čehok, dodajući da oni koji danas osporavaju zakonitost sjednice trebali bi znati da se Vijeće održavalo i on line i preko e-pošte pa se sjednice nisu dovodile u pitanje.

Ni prigovore u svezi prikupljanja stavova javnosti ne smatra utemeljenim.
- Neka mi netko pokaže jednu temu ne samo u Varaždinu u kojoj se toliko govorilo i raspravljalo u javnosti u ovih desetak godina, kao o ovim pitanjima što su bila dio nagodbe. Nema takve teme. Međutim, svima je poznato da se o ovome raspravlja, na žalost, predugo, jalovo i bez ikakvih učinaka. Građanima je toga dosta, oni traže odluke i uklanjanje bala te privođenje Brezja namjeni – industrijska gospodarska zona. Dakle, sve što je trebalo biti dio javnih rasprava već je toliko puta bilo predmet ne samo političkih nego i stručnih pa, ne na kraju, i sudskih mišljenja da je prigovor o nedostatnoj javnoj raspravi posve promašen, drži Čehok te podsjeća da su o svim ovim pitanjima već raspravljali bivši i sadašnji vijećnici, koji su materijale o tome mogli vidjeti na službenim stranicama Grada mjesecima ranije.

S tim u svezi podsjeća dio kritičara kako su oni odlučivali.
- Ono čega se užasavam licemjerje je nekih vijećnika ili političkih stranaka, prije svega SDP-a i Reformista, zapravo gospođe Martinčević. Oni su bili najgorljiviji zagovornici donošenja odluka o koncesiji 2012. i 2013. Tad se odlučivalo ne samo bez svih potrebnih predradnji, nego izravno protiv interesa javnosti i bez ijedne jedine lipe osigurane u proračunu. Molim Vas, Vijeće je donosilo odluku o poslu od 95 milijuna kuna, bez ijedne prebijene lipe! Naravno, posao koji tako krene, završi tužbom koja se s kamatama penje na 130 milijuna. Tako je radila gospođa Martinčević sa SDP-om, veli Čehok.

Što o svemu kaže varaždinski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Davor Patafta čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.