Ivan Čehok: Mi nikoga nismo ucjenjivali oko proračuna Foto: Martin Novosel

Ivan Čehok: Mi nikoga nismo ucjenjivali oko proračuna

| 5.4.2023. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

- Ne znam jesu li transkripti vjerodostojni, sad je očito da su sredstvo frakcijskih borbi u SDP-u. Prve transkripte razgovora Bosilj-Ister u kojima Bosilj najavljuje da će dati ostavku nakon dvije godine i pustiti Markovića očito je poslala Markovićeva frakcija, željna vlasti. Ove je pustila Bosiljeva frakcija kako bi oprala Bosilja od sumnji da želi pobjeći zbog represivnoga aparata, o kojem je sam govorio - istaknuo je Ivan Čehok oko nedavno objavljenih transkripta tajno snimljenih razgovora bivšeg direktora Varkoma Željka Bunića.

Transkripti prisluškivanja: Čehok još u srpnju planirao ucjenu HDZ-a i izbore u Varaždinu

- Mi nikoga nismo ucjenjivali oko proračuna, jer u srpnju uopće nije bilo riječi o proračunu. HDZ je rekao da će podržati proračun ako ne bude bala u njemu. A kad su u pitanju bale, spremni smo ucijeniti svakoga ako ćemo građanima uštedjeti 15 milijuna eura! Ja sam javno pozvao i pozivam do 16. 4. neka mi netko pokaže kada je raskinut Ugovor između Varkoma, VIS-a i grada po cijeni od 137 eura/tona. Do danas mi to nitko nije pokazao - tvrdi Čehok.

- Prema tome, mi svakoga tko bude glasao za cijenu od 290 eura/tona smatramo odgovornim za ono što Bosilj naziva pljačka. Kad su u pitanju prijave, za sve prijave koje smo podnijeli, imamo dokaze da smo bili u pravu i da se postupalo protuzakonito, od izbora Istera bez natječaja preko izgradnje sortirnice do prodaje javnoga dobra. Oko ovoga posljednjeg imamo službeni nalog Ministarstva da se odluka poništi jer su prekršena četiri zakona - zaključio je Čehok.