Ivan Čehok: Lažima, neistinama i izmišljotinama se nastoji uništiti projekt Kućanske rampe Foto: Martin Novosel

Ivan Čehok: Lažima, neistinama i izmišljotinama se nastoji uništiti projekt Kućanske rampe

VV | 14.9.2021. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

I dalje nezadovoljni odlukom aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja da se s projektom prošle vlasti za izgradnju Kućanske rampe neće ići te da će se ići u novi idejni projekt, Ivan Čehok je zajedno sa Zlatanom Avarom i Božom Soldom, čovjekom koji je napravio idejni projekt Kućanske rampe, održao medijsku konferenciju. Ustvrdio je još jednom da se bez pravog razloga odustalo od tog projekta.

- Projekt Bože Solde ima sve suglasnosti da dobije lokacijsku dozvolu i ne samo da ima lokacijsku dozvolu, nego ima i svu potrebnu dokumentaciju za ovakav jedan zahvat. Mi smo svu tu dokumentaciju radili tri i pol godine, a nakon tri i pol godine truda kada smo došli pred građevinsku dozvolu, ovo se sve baca u vodu i lažima, neistinama, izmišljotinama i dezinformacijama se nastoji taj cijeli projekt uništiti - objasnio je Čehok. 

Napomenuo je da je aktualni gradonačelnik taj projekt kritizirao već prije mjesec i pol dana, a sada se osniva povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi probleme tog projekta, umjesto da je odmah osnovao povjerenstvo ukoliko je to smatrao već tada problematičnim.

- Napravili smo nekoliko prometnih studija. Ne samo to, već i kako će se razmjestiti svi kolosijeci te imamo troškovnike. U najjeftinijoj varijanti tri milijuna kuna, u najskupljoj osam milijuna kuna. Imamo i troškovnike te mišljenje stručnjaka, ovlašteni projektanti i kad je riječ o arhitekturi, urbanizmu i prometu - istaknuo je Čehok te naglasio da se politički odlučivalo kada se odlučilo da se projekt ukine.

Osvrnuo se i na komentare SDP-ovog vijećnika Brune Istera da je taj projekt Kućanske rampe "ruglo".

- Kada vam jedan inženjer elektrotehnike kaže da je to ruglo, a za jedan projekt V. OŠ o elektroinstalacijama da procjenu od 1,5 milijuna kuna, a da uopće ne napiše troškovnik, onda znate da ste na dobrom putu. Treba se nastaviti s ovim projektom, prijaviti se na EU fondove, jer ako se sad ne ostvari, nikad više nećemo imati prilike da se Kućanska rampa rekonstruira - objasnio je Čehok.

Na upit koliko se iz proračuna utrošilo za pokretanje projekta Kućanske rampe istaknuo je da je utrošeno 160 tisuća kuna.

- Zašto nema Miroslava Markovića? Zašto nema Gordane Marsenić? Gospođa Marsenić je bila tri godine u nadzornom odboru Gradske tržnice. Znači SDP-ovce smo maknuli, Istera nisu mogli maknuti, a čini mi se da nema ni Darka Detelja (NS Reformisti) koji je bio direktor Slobodne zone - rekao je Ivan Čehok, gradski vijećnik na upit oko isplata Grada Varaždina vijećnicima s njegove liste u prethodnom razdoblju nakon što je aktualna vlast objavila podatke na upit Ivana Obadića koji je postavio pitanje na 2. sjednici Gradskog vijeća kolike su bile isplate vijećnicima i po kojoj pravnoj osnovi.

Također je branio sve svoje vijećnike i ostale sa svoje liste da su sve poslove koje su dobili, dobili transparentno i putem javne nabave ili natječaja.

- Gospodin Soldo je dobivao projekte isključivo putem javne nabave. Radio je ovaj projekt (Kućanska rampa), projekt za NK Varteks i projekt Plitvice koje je dobio od Hrvatskih voda. Ako se javio na natječaj kojeg je raspisao Grad, ali plaćaju Hrvatske vode, to je njegovo pravo onda da taj projekt napravi - istaknuo je Čehok.

Upravo je komentar Ivana Čehoka u predizbornoj kampanji da su njegovi vijećnici radili pro bono za Grad, izazvao pitanje vijećnika Budimo grad Ivana Obadića oko isplata i poslova koje su vijećnici i drugi iz Nezavisne liste Ivana Čehoka dobili od Grada.

- Svi moji vijećnici su radili pro bono za grad. Soldo je napravio nekoliko mišljenja na lokacijama gdje su se trebali ispitivati podzemne vode. I za projekt Miškinine je savjetovao. (Mirna) Amadori je radila dobar dio poslova radila besplatno, a neke poslove smo platili jer smo smatrali da je dobro imati u timu inženjera i predsjednicu Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin jer kad je ona radila nadzor nije se događalo da 90 dana se jedna ulica ne može rekonstruirati. Stojim iza svega što su moji vijećnici radili - rekao je Čehok.

Tu je vijećnik Zlatan Avar ukazao na"licemjerje" aktualne vlasti.

- Tu je pitanje licemjerja i laži platforme Budimo grad i SDP-a koji su Danijelu Kuserbanju i Bruni Isteru pribrojili te iznose subvencije grada, a gospodina Markovića su maknuli. To je po meni eklatantan primjer antipoduzetničke klime gdje se na jedan klevetnički način tumače te isplate - objasnio je Avar.

Ivan Čehok se osvrnuo i da postoji konflikt interesa u slučaju Hrvoja i Ane Petrić koji su sudjelovali na sastancima o hitnom rješavanju problema s otpadom, a predstavljaju ili su direktori tvrtki koje se bave sa zbrinjavanjem otpada.

- Hrvoje Petrić je sam rekao da je direktor tvrtke za zbrinjavanje otpada koja doduše nema prihoda, ali to nema nikakve veze, a istovremeno su se pojavljivali na sastancima oko obrade otpada. Po meni to nije dobro. Meni nije jasno da Budimo grad nije to prijavio o problemima konflikta interesa ove vlasti - rekao je Čehok i istovremeno na upit zašto to sam ne prijavi rekao je da se time ne bavi i nije se bavio tim problematikama tijekom predizborne kampanje.