INVEST Nagrade za najbolje proizvodne investicije Opremi i Press Glassu, Solvisu posebno priznanje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

INVEST Nagrade za najbolje proizvodne investicije Opremi i Press Glassu, Solvisu posebno priznanje

Maja Grbić Alimanović | 29.10.2021. u 14:33h | Objavljeno u Aktualno

U Zagrebu su nedavno dodjeljene nagrade 100 % Lider invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj za 2021. godinu.

Među nagrađenima su i tvrtka Press Glass iz Poduzetničke zone Jalžabet i Oprema iz Ludbrega. Cilj ovog projekta je promicati ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

Tvrtka Press Glass iz Jalžabeta nagradu je osvojila u kategoriji najbolje srednje proizvodne investicije. U investicijskom ciklusu koji traje od 2018. godine taj je proizvođač stakla uložio ukupno 34 milijuna kuna. Nagradu je preuzeo Igor Vlahović, predsjednik Uprave Press Glassa.

Više od sedam milijuna kuna vrijedan projekt istraživanja i razvoja novog pametnog ekoproizvoda, koji je tvrtka Oprema iz Ludbrega provela u suradnji s Tehničkim veleučilištem Zagreb, najbolja je mala proizvodna investicija. Na svečanoj dodjeli nagradu je preuzeo član Uprave Opreme Tomislav Cvetko.

Tvrtka Solvis iz Varaždina dobila je i posebno priznanja Stručnog odbora Special Lider investa. Priznanje je namijenjeno za održivi razvoj u ime gotovo dva milijuna kuna vrijedne investicije uvođenja novih IT rješenja u poslovne procese.