Imamo 60-ak inspektora koji su stalno u aktivnostima, ali kazni za sada nema Foto: Ilustracija/Pixabay

Imamo 60-ak inspektora koji su stalno u aktivnostima, ali kazni za sada nema

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.7.2020. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, najavio je kontrole na raznim događanjima s više od 100 ljudi, prenosi 24 sata.

- Građani se pridržavaju, nose maske i mislim da ima sve manje otpora. Čini nam se da smo na dobrom putu, da dobro radimo edukacijom i laganim unošenjem maski u naš život - rekao je Trut, ali najavio je da idu kontrole. Organizatori događaja s više od 100 ljudi, moraju ga prijaviti Stožeru. Trut je rekao da će ih već ovaj vikend biti 77, a tijekom petka očekuje da će ih se prijaviti još i više.

- Većinom su to svadbe i sportski događaji. Očekujem da će se nakon svih naših medijski nastupa i upozorenja velika većina ili svi prilagoditi tome i da će na tim događajima bit sve onako kako treba. Imamo 60-ak inspektora koji su stalno u aktivnostima, tako da će u velikoj mjeri obići te događaje - rekao je Trut, dodajući da kazni za sada neće biti.

- Govorimo da je ovo vrijeme edukacije, da se ljudi nauče nositi maske i pripreme za ono što nas možda čeka najesen - odgovorio je Trut.