Ilčić: Prepucavanje Milanovića i Plenkovića je nezdravo i loše za Hrvatsku

vv / n1 | 26.12.2022. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Osvrćući se na polemiku zbog odluke Hrvatskog sabora da se u našoj zemlji ne obučavaju ukrajinski vojnici,  eurozastupnik Hrvatskih suverenista Ladislav Ilčić je na N1 rekao da prepirka predsjednika RH i predsjednika Vlade nije zdrava

-To prepucavanje premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića je nezdravo i loše za Hrvatsku. No, ni  premijer ni predsjednik nisu toliko važni da bi se o njihovom prepucavanju razgovaralo u Europskom parlamentu. Kod nas se to čini kao važna tema, međutim, s razine EP-a to i nije toliko važno, rekao je Ilčić, dodavši da je saborsko glasovanje i ispalo „kao da je Plenković išao provjeriti može li dobiti dvotrećinsku većinu“.

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor  drži jako važnim.

-Dobro je da smo ušli u Schengen, prvenstveno zbog svakodnevnog života naših ljudi, ukazao je Ilčić, naglasivši da je bilo lijepo vidjeti sve hrvatske eurozastupnike kako zajednički nastupaju po toj temi u Europskom parlamentu.

Kako je upozorio, Hrvatska će sada čuvati granicu i Europske unije i schengenaskog prostora.

-Sad postajemo vanjska granica Schengena i moramo imati jasna i odgovorna pravila u vezi ilegalnih migracija. Treba čuvati vladavinu zakona. Granica se može prelaziti na prijelazima i ne ilegalno. Mislim da je strogo čuvanje granica, a tu bi pohvalio hrvatsku policiju, izrazito važno, jer daje poruku ilegalnim migrantima da ne pokušavaju preći granicu jer neće uspjeti”, ukazao je Ilčić.

No, kako je dodao, postoji i drugi pristup koji se pokazao netočnim i pogrešnim.

-On šalje poruku samo vi dođite nekako će te već preći tu granicu. Imamo mnogo nevladinih organizacija koje preuzimaju te migrante”, upozorio je Ilčić.