Iako su uveli neradne nedjelje, uspjeli su zadržati sve trgovce te im još povećati plaće

| 21.6.2021. u 15:58h | Objavljeno u Aktualno

KTC već unazad tri godine ne radi na vjerske blagdane bez pada prometa i koristeći to iskustvo, krajem pretprošle godine na razini uprave poduzeća donijeta je odluka o neradnim nedjeljama, odnosno odlučili smo se na ukidanja rada nedjeljom i državnim praznicima, ukazuje Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave KTC d.d., napominjući da odluka o neradnim nedjeljama obuhvaća sve trgovine robe široke potrošnje i poljoprivredne ljekarne.
Promet porastao

Tridesetak supermarketa te niz specijaliziranih prodavaonica, koje ovaj križevački trgovački lanac ima u 25 gradova i mjesta, jedini su koji ne rade nedjeljom već više od godinu dana. Upravo zbog toga imaju neposredno i vrijedno iskustvo što bi mogla značiti godinama najavljivana regulacija rada nedjeljom, a koju je nedavno najavio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, pojašnjavajući da se kreće u izmjene Zakona o trgovini prema kojima bi rad nedjeljom u trgovinama bio načelno zabranjen, osim do 16 nedjelja tijekom godine.

-Iako je odluka o ukidanju rada nedjeljom predstavljala puno veći rizik od one kada smo se odlučili na ukidanje rada na dane vjerskih blagdana, imali smo povjerenja u naše potrošače, koji su od javne objave te odluke istu zdušno i s oduševljenjem podržali. Primili smo brojna pisma i poruke podrške. I dogodilo se upravo ono što smo očekivali: kupovina se prelila na subotu i ponedjeljak, kada u odnosu na iste dane u prijašnjem periodu imamo pojačane promete. Tako da ni poslovni rezultat 2020. godine nije došao u pitanje. Ukupno je promet trgovine u 2020. godini rastao za 4 posto u odnosu na 2019. godinu, naglašava predsjednica Uprave KTC.

O toj temi razgovarali smo i s Denisom Čupićem o čemu pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...