I vijećnici HSS-a i HSU-a podržat će rebalans proračuna na sjednici Županijske skupštine Foto: Ilustracija/Arhiva VV

I vijećnici HSS-a i HSU-a podržat će rebalans proračuna na sjednici Županijske skupštine

IHR/Varaždinske vijesti | 16.4.2020. u 13:24h | Objavljeno u Aktualno

I vijećnici HSS-a i HSU-a podržat će rebalans proračuna kojim će biti osigurano 1,5 milijuna kuna za pomoć obrtništvu, a istovremeno će biti smanjenja sredstva za plaće službenika i namještenika na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine, o čemu će sutra vijećnici odlučivati elektronskim putem.

- Podržat ću rebalans proračuna i smanjenje plaća službenicima i namještenicima Varaždinske županije, te djelatnicima županijskih tvrtki i ustanova iako teška srca, jer 20 % manja plaća za neke je jedne rata kredita - rekla je županijska vijećnica HSU Jadranka Bahlen.

Dodala je kako je prva za to da se vijećnici odreknu naknade i da tako pomognu obrtnicima koji zbog aktualnih mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite i zbog kojih ne rade.

I vijećnici HSS-a podržat će rebalans proračuna.

- HSS smatra da je inicijativa prihvatljiva i me ćemo je podržati iako smatramo da je bilo mogućnosti prenamjene sredstava i osiguranja dodatnih sredstava iz drugih stavki županijskog proračuna. Spremni smo odreći se i dijela naknade kako bi pomogli obrtnicima i malim poduzetnicima koji su pogođeni aktualnom situacijom i mjerama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa - rekao je vijećnik HSS-a Zvonimir Sabati.