I ove godine sufinanciranje sanacije i obnove pročelja i krovova zgrada na području Varaždina Foto: Krešimir Đurić/Ilustracija

I ove godine sufinanciranje sanacije i obnove pročelja i krovova zgrada na području Varaždina

Maja Grbić Alimanović | 22.2.2019. u 20:11h | Objavljeno u Aktualno

Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina raspisao je javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina u 2019. godini.
Poziv je upućen vlasnicima i suvlasnicima građevina na području grada Varaždina koje su pojedinačno registrirane kao kulturno dobro,  a nalaze se na području Varaždina te građevinama koje se nalaze na području kulturno-povijesne cjeline na području grada Varaždina.

Prijavu može podnijeti vlasnik, predstavnik suvlasnika iliupravitelj, osim onih koji imaju evidentirana dugovanja prema Gradu Varaždinu. Sufinancirat će se troškovi izvođenja radova sanacije i obnove, a u javnom pozivu navodi se kako program mora biti cjelovit te obuhvaćati sanaciju i obnovu najmanje uličnog pročelja i krova građevine osim u slučaju kada je neki dio već ranije saniran.

Više informacija o tome tko sve ima pravo na sufinanciranje, koji su dokumenti potrebni uz popunjenu prijavnicu te ostale informacije potražite na internet stranicama Grada Varaždina


Javni poziv je objavljen 12. veljače te je otvoren 30 dana od dana objave.