I dalje dobre vijesti: u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.4.2020. u 13:46h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji i drugi dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa, rekao je danas na konferenciji Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

- I dalje je tako brojka na 24 zaražene osobe, a ozdravilo je šest osoba. Na liječenju je 18 osoba i oni su dobrog općeg stanja. Dodajmo da je u samoizolaciji je 2120 osoba. Iza toga stoji mnogo rada svih službi, od zdravstvenih djelatnika do policije. Molim i dalje građane da budu oprezni i da se pridržavaju svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Jedan superširitelj može sve pokvariti i sav naš trud baciti u vodu – rekao je Vugrin, uz kojega su konferenciji prisustvovali i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj, dr.sc. Sonja Obranić iz Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju te voditeljica Djelatnosti za medicinsku mikrobiologiju Iva Koščak, dr.med. i župan Radimir Čačić.

Na konferenciji je navedeno da je dosada u Varaždinskoj županiji testirano 366 osoba te je od utorka Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije započeo provoditi testiranje uzoraka osoba sa sumnjom na koronavirus koje uzima Opća bolnica Varaždin, a uzimanje uzoraka započeo je obavljati i Dom zdravlja putem ustrojene dežurne COVID-19 ambulante, čime će se puno brže doći do rezultata.

- Zasad se mogu testirati 34 uzorka dnevno, a uz dodatnu opremu i još djelatnika moći će se testirati i 70 uzoraka dnevno - rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj.

Što se tiče slučaja kršenja, varaždinska PU je zabilježila dva slučaja kršenja mjere samoizolacije, a 11 slučaja kretanja bez valjane propusnice.