Hrvatskim poljoprivrednicima u četiri mjeseca isplaćeno 2,8 milijardi kuna Foto: Dražen Novosel

Hrvatskim poljoprivrednicima u četiri mjeseca isplaćeno 2,8 milijardi kuna

Varaždinske vijesti | 5.5.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

U prva četiri mjeseca ove godine za sve potpore zajedno hrvatskim poljoprivrednicima isplaćeno više od 2,8 milijardi kuna. Iz Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj isplaćeno je više od 1,47 milijardi kuna, odnosno 923 milijuna kuna kroz IAKS mjere te 552 milijuna kuna kroz non-IAKS mjere.

U okviru izravnih potpora isplaćeno je više od 869 milijuna kuna, a iz Instrumenta Europske unije radi COVID-a isplaćeno je više od 230 milijuna kuna.

Realizirane su isplate za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje, potpora za mlade poljoprivrednike, duhan te plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13), dobrobit životinja, proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, tov junadi te potpora za rasplodne krmače, maslinovo ulje, očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina, Mjeru 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene i Mjeru 11 - Ekološki uzgoj.

U tijeku je isplata preostalih potpora te poravnanje računa za sve potpore.

Na račune više od 100.000 poljoprivrednika će se kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja ove godine isplatiti ukupno 4,2 milijarde kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2021. godini.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci