Hrvatska druga u svijetu po broju preminulih na milijun stanovnika!

| 8.11.2020. u 18:28h | Objavljeno u Aktualno

U svijetu je danas preminulo 3669 ljudi zaraženih korona virusom, najviše u Meksiku – 485, zatim Iranu 459 te Italiji 331. Hrvatska je sa 42 preminula na 21. mjestu u svijetu, dok Austrija ima 34 preminula, Njemačka 27, a Slovenija 19, pokazuju podaci na portalu worldometers.info.

Međutim, uzme li se u obzir broj stanovnika svake zemlje, na prvom je mjestu Belgija, koja ima 17 preminulih na  milijun stanovnika, a odmah nakon nje je Hrvatska s 10 preminulih na milijun stanovnika. Slijedi Slovenija s 9, Mađarska s osam, BiH šest…

Budući da broj novozaraženih isto raste (danas 23. mjesto), kao i broj onih koji završavaju u bolničkim krevatima, ali ne toliko koliko broj umrlih, može se zaključiti da su bolnice jako opterećene.

Stoga predsjednik Andrej Plenković, kako prenosi HRT, Vlada razmatra produljenje starih i „eventualne dodatne mjere koje bi mogle ići u pogledu razmatranja opcija, što se prije svega može odnositi na konzultacije u sljedećim danima s ministrom znanosti i obrazovanja o online nastavi na sveučilištima visokog obrazovanja, mjere koje se odnose na mogućnosti rada od kuće“.

wom.jpg