HNS Varaždin organizirao tribinu "Kako pomoći osobama treće životne dobi dostojanstveno stariti" Foto: HNK Varaždin

HNS Varaždin organizirao tribinu "Kako pomoći osobama treće životne dobi dostojanstveno stariti"

Varaždinske vijesti | 8.10.2018. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski HNS Varaždin organizirao je tribinu “Kako pomoći osobama treće životne dobi dostojanstveno stariti“, koja je u povodu Međunarodnog dana starijih osoba održana u petak u prostorijama VI. MO u Varaždinu.

- Što je potrebno osobama treće životne dobi u svakoj lokalnoj zajednici i gradu, socijalno osviješteni HNS pokazuje upravo svojim dugogodišnjim angažmanom usmjerenoj prema toj skupni ljudi. Jedan od pokazatelja angažmana je i osnivanje Savjeta socijalne skrbi koji je od 2012. godine pomno, s mnogo interesa i pažnje pratio te ostvarivao zadaće koji su postavljenje u Akcijskom planu Savjeta, a pod vodstvom tadašnjeg župana Predraga Štromara. Gdje i kome se javiti, kako riješiti svakodnevne poteškoće i nedoumice, dio je tema koje je obrađivala tribina. Za razvoj lokalne zajednice važno je uključivanje starijih osoba koje svojim iskustvom i znanjem mogu uvelike pridonijeti i pomoći - priopćeno je iz HNS-a.

Dodaju kako je potrebno zajednički raditi na unapređenju kvalitete življenja, osiguranju prava starijih, smještaju u institucije te pristupu obrazovnim, kulturnim, duhovnim i rekreacijskim resursima društva.

- Zaštita zdravlja starijih osoba glavni je pokazatelj napretka ili propusta za zaštitu cjelokupnog stanovništva, naglašeno je u predavanju Tamare Ljubić s dugogodišnjem radom u ustanovi socijalne skrbi. Iskustva osobama treće životne dobi kao i savjeti bili su najzanimljiviji dijelovi tribine - ističu iz HNS-a.

Tribini su prisustvovali članovi HNS-a Varaždinske županije i građani grada Varaždina, a sve prisutne je na početku tribine pozdravio predsjednik HNS-a podružnice Varaždin Mario Sambolec.

hns_tribina_stariji_1.jpg

hns_tribina_stariji_2.jpg

hns_tribina_stariji_3.jpg

hns_tribina_stariji_4.jpg

hns_tribina_stariji_5.jpg

hns_tribina_stariji_6.jpg

hns_tribina_stariji_7.jpg

hns_tribina_stariji_8.jpg

hns_tribina_stariji_9.jpg