HNS obilježio "Narančasti dan": naša poruka je jasna, nasilje mora prestati! Foto: HNS Varaždinske županije

HNS obilježio "Narančasti dan": naša poruka je jasna, nasilje mora prestati!

VV | 28.10.2023. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

HNS je danas, 28. listopada obilježio "Narančasti dan“, čime je željela staviti snažan naglasak na borbu protiv nasilja u društvu te istovremeno predstaviti svoj katalog projekata i programa usmjerenih na bolju budućnost građana.

"Narančasti dan" okupio je članove stranke, aktiviste i građane koji su podržavali inicijativu za suzbijanje nasilja u svim njegovim oblicima. Na ovom događanju, istaknuto je kako statistike o nasilju nisu samo brojke, već ozbiljan problem koji zahtijeva zajedničku borbu. Procjenjuje se da je jedna od četiri žene žrtva nasilja u obitelji, svako četvrto dijete je žrtva nasilja u školi, svaka peta starija osoba trpi neki oblik nasilja i svaka šesta osoba s invaliditetom je žrtva nasilja.

IMG-20231028-WA0007.jpg

Predsjednica Ženske inicijative HNS-a Andreja Parlaj naglasila je potrebu za podizanjem svijesti o problemu nasilja.

- Iznesene statistike o nasilju su alarmantan podsjetnik na nužnost naše borbe. To nisu samo brojke, to su ljudi, to su naša djeca, naše majke, sestre, braća, susjedi i prijatelji. Nasilje ostavlja duboke rane, kako fizičke tako i emocionalne. Ženska inicijativa HNS-a posvećena je borbi protiv nasilja, a cilj je podići svijest o ovom problemu i pružiti bezuvjetnu podršku žrtvama. Naša poruka je jasna: nasilje mora prestati. Nema mjesta za nasilje u društvu i svi zaslužuju sretan i bezbrižan život. Krenimo s promjenama danas, za bolje sutra bez nasilja - istaknula je Parlaj.

Predsjednik HNS-a Mirko Korotaj, izrazio je duboko poštovanje prema Ženskoj inicijativi HNS-a za njihovu predanost borbi za ljudska prava i protiv nasilja. Osim toga, gospodin Korotaj je predstavio katalog projekata i programa HNS-a.

- Svaki program i projekt naveden u ovom letku predstavlja rezultat dubokih analiza i suradnje s vodećim stručnjacima iz različitih područja. Ti projekti i programi ne predstavljaju samo politički okvir, već čvrste obveze prema građanima. Nastavit ćemo dopunjavati ovaj katalog novim programima na putu prema boljoj budućnosti - istaknuo je Korotaj.

HNS poziva sve građane koji vjeruju u stručnost, inovacije i predanost da im se pridruže na ovom putovanju prema boljoj budućnosti.

 IMG-20231028-WA0006.jpg

- Kroz odlučnost i stručnost, programima i projektima HNS gradi puteve prema ostvarenju vizije Za uspješnu Hrvatsku, modernu, građansku državu jednakopravnih i zadovoljnih građana – dodao je Korotaj.

Akciji su se pridružili i predsjednik Podružnice HNS Varaždin Igor Klopotan te predsjednik županijske organizacije HNS-a Krunoslav Lukačić, koji je istaknuo kako ostaju predani svojim ciljevima.

 - Pozivam građane da se pridruže toj misiji kako bismo zajedno radili na stvaranju sigurnijeg i suosjećajnijeg društva - poručio je.

 Tijekom događanja, dijeljeni su letci pod nazivom "Bez riječi nema promjene," koji ističu ozbiljan problem nasilja i ponuđeni su kontakti za prijavu nasilja, te letci "Programi i projekti HNS", koji pružaju pregled inovativnih projekata i programa usmjerenih na bolju budućnost Hrvatske. Osim toga, darivane su naranče, mandarine i narančasti baloni.

IMG-20231028-WA0024.jpg

Označeno u
Galerija slika