HGK Varaždin: Treba nam opcija da i tvrtke mogu zatražiti e-Propusnice za radnike Foto: VV arhiva / ilustracija

HGK Varaždin: Treba nam opcija da i tvrtke mogu zatražiti e-Propusnice za radnike

Varaždinske vijesti | 21.12.2020. u 10:04h | Objavljeno u Aktualno

Od danas je dostupan sustav e-Propusnice koji će građanima omogućiti slanje zahtjeva za izdavanje propusnica, korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav). Naime, u srijedu 23. prosinca na snagu stupa Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta, koja će vrijediti do 8. siječnja.

Propusnice kroz sustav e-Propusnica izdaju županijski stožeri prema mjestu prebivališta fizičke osobe ili njenog stalnog boravišta.

>> Izdavanje propusnica od ponedjeljka, stožer objavio detaljne upute

Na ponovno uvođenje propusnica reagirali su i iz Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Varaždin, napomenuvši da je sustav orijentiran na građanina koji traži propusnicu za napuštanje županije od Stožera civilne zaštite u svojoj županiji prebivališta.

- Kao HGK lobiramo za mogućnost da tvrtke u ime radnika zatraže propusnice za njihov dolazak na posao (ako su iz druge županije), jer mnogi radnici nemaju e-Građane ili E-mail da to sami urade. Komunicirali smo s našim Stožerom oko te problematike, vidjet će se tijekom dana jer se još ne znaju opcije koje će pružati sustav izdavanja iskaznica - napomenuli su iz županijske gospodarske komore.