HDZ-ov Alen Runac aktivirao mandat u Gradskom vijeću: "Vidim da im baš i ne ide; spreman sam pomoći"

MGA | 17.11.2022. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je to učinila Ana Petrić, danas je svoj mandat u Gradskom vijeću Grada Varaždina aktivirao i HDZ-ov Alen Runac. Prema proceduri, potrebno je osam dana da bi se njegova aktivacija realizirala tako da će upravo Runac biti jedan od tri vijećnika HDZ-a koji će sudjelovati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, jer iz Vijeća izlazi dosadašnji HDZ-ov vijećnik Damir Laljek, dok su ostala dva vijećnika HDZ-a Damir Habijan i Silvija Cupar.

Sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati u utorak i srijedu, 29. i 30. studenog, a glavna tema će biti glasanje o proračunu, koji bi između ostalog trebao obuhvatiti i kreditno zaduženje za riješavanje bala u Brezju.

Alen Runac, tajnik županijske organizacije HDZ-a, potvrdio nam je da je danas obavijestio Grad Varaždin o prestanku mirovanja svoga mandata, a na pitanje o tome kakav je njegov stav o proračunu, ističe da je on "kao novi vijećnik konstruktivan i spreman pomoći".

- Vidim da im baš i ne ide pa ću pokušati pomoći i učiniti ono što je za dobrobit građana Varaždina. Mi ćemo svoj stav formirati na gradskom odboru HDZ-a tako da će svi moći iznijeti svoje mišljenje o proračunu - odgovara kratko Runac, a na izjave u javnom prostoru o tome da Čehok ucjenjuje župana Stričaka i svoju suradnju u Županijskoj skupštini uvjetuje time da gradski HDZ ne da svoju podršku proračunu Grada Varaždina, kao i na teze da Runac u Gradsko vijeće ulazi kako bi "oslabio" Habijana, odgovara sljedeće:

- Mene osobno Čehok ne zanima i neka on vodi svoju politiku. Uostalom, HDZ ne ovisi ni o Čehoku, niti o SDP-u. Mi smo malo prevelika stranka da bismo ovisili o Čehoku i da bi nas se na taj način etiketiralo. Što se tiče Habijana, prijatelj sam i sa Stričakom i Habijanom i mislim da ćemo se dobro nadopunjavati u Gradskom vijeću - kaže Runac.

Označeno u