HDZ o prijedlogu Reformista: Toliko im je bio važan da je samo 6 od 9 vijećnika glasalo

| 28.2.2023. u 17:19h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine, članovi NS Reformista su napustili sjednicu jer nije prošao njihov prijedlog da se u sklopu dnevnog reda raspravlja o zadržavanju statusa OB Varaždin kao regionalne bolnice, što su najavili još na jučerašnjoj konferenciji za novinare uoči Skupštine. Županijski HDZ se oko ove njihove odluke odlaska oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Poznato je da program rada Županijske skupštine Varaždinske županije donose vijećnici, što su u ovom mandatu dva puta i učinili, 30. studenoga 2021. za 2022. godinu te 29. studenoga 2022. za 2023. godinu. Navedeni programi su usvojeni jednoglasno, dakle podržali su ih svi županijski vijećnici, a prema tom dokumentu se sazivaju sjednice i predlaže dnevni red.

Na sjednici Predsjedništva Županijske skupštine 21. veljače 2023. godine, tijela kojeg čine Josip Križanić, Željko Posavec, Dragutin Kranjčec, Goran Kaniški, Robert Vugrin, Marijan Škvarić, Luka Zrinski i Ivan Čehok, dogovoreno je da se za iduću sjednicu pripremi izvješće o zdravstvu na području Varaždinske županije, o svim zdravstvenim ustanovama, a da u narednih tjedan do dva svi klubovi vijećnika mogu predlagati šprancu tog izvješća. Do današnjeg dana ni od jednog kluba nije stigao nikakav prijedlog.

Međutim, Klub vijećnika Reformista u međuvremenu podnosi prijedlog za dopunu dnevnog reda. Koliko im je bitno da prođe njihov prijedlog, najbolje govori podatak da se na današnju sjednicu od devet vijećnika odazvalo samo njih šest, odnosno trećina vijećnika njihovog Kluba nije bila spremna podržati tu dopunu dnevnog reda.

Što se tiče priopćenja SDP-a, razumijemo da su, po Čačićevom naputku, morali stati u obranu Reformista. Posjedovati devet stanova, dva poslovna prostora, dvije garaže, građevinsko zemljište, kuću s okućnicom je izniman uspjeh, ali postavlja se pitanje odakle gospodinu Bedekoviću sva ta imovina.

Potom, ako konkuriraš za radno mjesto za koje je potrebno tri godine staža u visokoj stručnoj spremi, to znači tri godine, a ne dvije godine, sedam mjeseci i nekoliko dana. Je li tako gđo Natalijo Martinčević?

Zatim, od tog i takvog SDP-a dan-danas ni „bu“ ni „mu“ o njihovom članu koji se javio za projektiranje zgrade Zavoda za javno zdravstvo s krivotvorenom dokumentacijom.

Stoga, ako ikoga čudi da stranka (SDP) koja se poziva na svoju socijalnu osjetljivost to štiti, neka se samo zapita: vode li gradski SDP osobe s dijagnozom?"

Video sadržaj