HDZ: Je li Ustavni sud samo „blagoslovio” ručicu Milorada Batinića? Foto: Martin Novosel

HDZ: Je li Ustavni sud samo „blagoslovio” ručicu Milorada Batinića?

vv | 6.7.2024. u 09:52h | Objavljeno u Aktualno

Ustavni sud RH većinom je glasova (uz izdvojena mišljenja dvoje sudaca) donio rješenje kojim je odbio ustavne tužbe Grada Ivanca i još 19 hrvatskih gradova, općina i tvrtki podnesenih protiv nove Uredbe o uslužnim područjima, koju je Vlada RH donijela krajem lipnja 2023. godine. Odluka je to kojom su nezadovoljni u Gradu Iavancu, a nezadovoljan je i gradonačelnik Milorad Batinić koji je rekao da je to "loša poruka koju je Vlada, potpomognuta Ustavnim sudom, poslala građanima". Stigao je odgovor iz HDZ-a Varaždionske županije, čije medijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ustavni sud odbacio ustavne tužbe Grada Ivanca – ivanečki vodovodi i Ivkom vode pripajaju se Varkomu

"Kako bi građani Grada Ivanca sami mogli procijeniti tko je najodgovorniji za pripajanje Ivkoma Varkomu, dajemo sljedeće priopćenje:

Nakon 20 godina gradonačelničkog mandata, tri saborska mandata, obnašanja dužnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora, gospodin Milorad Batinić sjetio se svoje ostavštine. Naime, sve ove godine gradonačelnik Batnić nije uspio izgraditi apsolutno baš ništa, a upropastio je što je stigao. Sada svjedočimo sukobu Batinića gradonačelnika i Batinića saborskog zastupnika.

Naime, Batinić saborski zastupnik je u Hrvatskom saboru 28. lipnja 2019. godine, u 10:57 sati dao podršku Zakonu o vodnim uslugama. Glasao je za taj Zakon kojim se predviđa okrupnjavanje, spajanje trgovačkih društava koja se bave vodouslužnim djelatnostima.

Za razliku od Batinića saborskog zastupnika, Batinić gradonačelnik je sada protiv svega toga. Batinić gradonačelnik sada organizira prosvjede, zborove građana, peticije, podnosi tužbe Ustavnom sudu...Sve kako bi prikrio činjenicu da je upravo 28. lipnja 2019., u 10:57 sati u Hrvatskom saboru dao podršku Zakonu o vodnim uslugama.

Neshvatljivo je sada ponašanje Batinića koji bježi, odnosno negira svoje odluke i pokušava taj dio izbrisati kao da se nikada nije dogodio. Ali sve se pamti i za sve postoje dokazi, pa tako i potvrda kada, gdje i kako je glasao saborski zastupnik Batinić. Uostalom i Ustavni sud „blagoslovio” je ručicu saborskog zastupnika Batinića koja je podignuta za Zakon o vodnim uslugama.

Ovo ostalo što Batinić sada radi je političko licemjerje, bježanje od odgovornosti te obmanjivanje građanki i građana Ivanca."

glasanje.jpeg