HDZ Grada Ivanca: Rezultat na izborima izvrstan je zalog za nadolazeće lokalne izbore Foto: VV arhiva

HDZ Grada Ivanca: Rezultat na izborima izvrstan je zalog za nadolazeće lokalne izbore

Varaždinske vijesti | 7.7.2020. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

Rezultat kojeg je HDZ postigao na izborima za 10. saziv Hrvatskog sabora s velikim je zadovoljstvom primljen u ivanečkom gradskom odboru, jednako kao i među članovima i simpatizerima stranke.

- Prije svega, želio bih zahvaliti svim našim sugrađankama i sugrađanima koji su izašli na izbore, kao i svim članicama i članovima biračkih odbora što su i u otežanim uvjetima dali puni doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj - rekao je Zdenko Đuras, predsjednik Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ivanca.

- Posebna hvala svima našim članicama i članovima, kao i svima koji su svoj glas dali listi HDZ-a, te pridonijeli da se ovom veličanstvenom pobjedom nastavi kontinuitet uspješnog vođenja države, dokazanog u izazovne četiri godine iza nas. Pobjeda naše stranke omogućit će sastavljanje Vlade RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem koji je pokazao veliku empatiju prema našem kraju, te u skoroj budućnosti očekujemo nova ulaganja. 2 milijarde kuna uloženih u Varaždinsku županiju u protekle 4 godine daje nam jake temelje u takvim našim razmišljanjima. Isto tako, iznimno smo zadovoljni s 25,35 posto koliko je HDZ osvojio na području Grada Ivanca, a posebno raduje činjenica što ćemo, od petorice stranačkih saborskih zastupnika Treće izborne jedinice, iz Varaždinske županije imati čak trojicu: Anđelka Stričaka, Damira Habijana i Sinišu Jenkača. Koristim prigodu da čestitam i njima, kao i našim stranačkim kolegama Žarku Tušeku i Darku Horvatu, te svima koji su izabrani da nas zastupaju u Hrvatskom saboru. Vjerujem da će se svi maksimalno potruditi kako bi Sjever Hrvatske i u naredne 4 godine bio jedno veliko gradilište - rekao je Đuras.

- Pvakvi rezultati jak su temelj za skore lokalne izbore na kojima će HDZ Grada Ivanca u provedbi programa i projekata imati veliku potporu naših saborskih zastupnika, te tada očekujemo puno bolji rezultat od ovoga na parlamentarnim. Samim tim što će buduće vodstvo stranke biti sastavljeno od mladih, obrazovanih, uspješnih i dokazanih ljudi u svim društvenim sferama, čije će sposobnosti, uvjereni smo, biti prepoznate od naših sugrađanki i sugrađana. Sinergija sa saborskim zastupnicima i Vladom Republike Hrvatske donijet će u narednom razdoblju mnogo dobrih stvari za naše područje, u to ne treba nimalo sumnjati - zaključio je Đuras.