Hajek: "Nismo evakuirali školu, učenike smo zbog nepoznatog smrada pustili kući peti i šesti sat"

IHR/Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 09:28h | Objavljeno u Aktualno

- Škola nije bila evakuirana, nego smo peti i šesti sat učenike u četvrtak pustili kući jer nismo znali što smrdi. Mogao je biti plin ili kanalizacija. Tek kad je nastala strka naš domar, koji ima stan u sklopu škole, priznao je da je kuhao kobasice, no iz zdjele u kojoj ih je kuhao isparila je voda te se sve zasmrdjelo – potvrdio nam je Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, rudarske i prirodoslovne škola Varaždin.

Da su učenici te varaždinske srednje škole evakuirani objavili su u četvrtak mnogi mediji. Ravnatelj Hajek nam je otkrio da tog dana nije bilo u školi jer je bio na edukaciji koju za ravnatelje organizira Varaždinska županija, no stalno je u kontaktu bio sa svojim zamjenikom i djelatnicima škole.

- Jednom djetetu, koje je bilo u blizini stana gdje živi domar je pozlilo, zbog čega smo se jednostavno dogovorili da učenike pustimo kući peti i šesti sat kako bismo utvrdili o čemu se radi. Čak smo posumnjali da je netko zapalio kontejner u dvorištu škole, koje dijelimo sa Strojarskom i prometnom školom Varaždin, a prije nego smo saznali što se dogodilo htjeli smo u školu pozvati i službu DDD. Srećom, nikome se ništa nije dogodilo, posebno domarovoj supruzi koja s njime živi u tom stanu, a koja je nepokretna – potvrdio nam je Hajek.