Hajdaš Dončić došao u Dubrovnik na predstavljanje, Memed mu poručio: "Korumpiran si!" Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Hajdaš Dončić došao u Dubrovnik na predstavljanje, Memed mu poručio: "Korumpiran si!"

Varaždinske vijesti | 7.9.2024. u 17:14h | Objavljeno u Aktualno

U dubrovačkoj podružnici SDP-a je jučer održano predstavljanje predsjedničkog kandidata SDP-a Siniše Hajdaša Dončića, aktualnog potpredsjednika SDP-a, saborskog zastupnika i bivšeg ministra u vladi Zorana Milanović, objavio je portal dubrovački dnevnik.

Predstavljanje je prošlo u pozitivnom tonu, uz jednu iznimku kada je trenutnog favorita za osvajanje mjesta šefa SDP-a, kritizirao Božo Memed.

Nakon što je Siniša Hajdaš Dončić predstavio svoj plan za razvoj stranke na čijem čelu želi biti, riječ je uzeo SDP-ovac Božidar Memed.

On je na samom početku Siniši Hajdašu Dončiću rekao kako bi za SDP bilo najbolje da on povuče svoju kandidaturu, a najviše zbog "svoje korumpiranosti i kriminala dok je bio ministar, a u svezi dodjele koncesije Marini Frapa, u vlasništvu Franja Pašalića".

Nakon što je Memed Hajdaš Dončiću poručio da ima "džon obraz", Hajdaš Dončić je odgovorio: "Ja nemam đon obraz, brijem se svako jutro, ja sam sebi lijep".

Ipak, ostatak susreta prošao je u pozitivnom i mirnijem tonu, ovaj je 'stranački sukob' trajao kratko, a skup je nastavljen s drugim aktualnim temama.

Podsjetimo, Ministarstvo pomorstva na čijem je čelu tada bio Hajdaš Dončić, dodijelilo je koncesiju za izgradnju marine u Gružu Marini Frapa iako njihova dokumentacija nije bila u skladu s UPU-om gruški akvatorij.

Božidar Memed, tada u svojstvu predsjednika uprave Luke Dubrovnik, žalio se Upravom sudu u Splitu koji dvije godine nakon toga donosi odluku kako poništava odluku o odabiru koncesionara Marine Frapa jer ista nije uskladu s UPU-om gruški akvatorij.

Ministarstvo tada donosi novu odluku ignorirajući da je Upravni sud srušio odluku zbog toga što nije bila usklađena natječajna dokumentacija Marine Frapa s UPU-om gruški akvatorij.

Opravdanje je bilo kako UPU nije zakonski ispravan jer su predviđeni popratni objekti za luku nautičkog turizma bili ucrtani na privatnom posjedu Hotela Lapad. Od tada se poteže pitanje spornosti dodjeljene koncesije uz pitanje zašto Ministarstvo nije poništilo raspisani natječaj za koncesiju dok se UPU gruški akvatorij ne uskladi sa Zakonom, objavio je portal dubrovački dnevnik.