Habijan sa stranačkim kolegama o problemima u Zbelavi i Kućanu, bit će riješena i trafostanica Foto: HDZ Varaždin

Habijan sa stranačkim kolegama o problemima u Zbelavi i Kućanu, bit će riješena i trafostanica

Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak 18. ožujka u prostorijama Mjesnog odbora Gornji Kućan održan je sastanak s članstvom HDZ-a kojem su, uz predsjednika varaždinske Gradske organizacije HDZ-a, Damira Habijana, nazočili članovi temeljnih ogranaka stranke iz Gornjeg i Donjeg Kućana, Kućan Marofa i Zbelave.

- U razgovoru sa stranačkim kolegama doznao sam koji su najvažniji problemi na njihovom području, ali i čuo određene prijedloge i inicijative. Tako smo, između ostalog, razgovarali o uređenju nogostupa na potezu Zbelava-Trnovec uz županijsku cestu - istaknuo je Habijan.

Jedna od tema bio je i problem koji žitelje Gornjeg Kućana muči već dulje vrijeme, a vezan je uz trafostanicu.

- Bio je problem izmještanja, odnosno pronalaska lokacije za izgradnju nove trafostanice. To je, prema riječima Zvonka Rožmarića iz HEP-a, sad riješeno i očekujemo da će se do kraja godine ta situacija riješiti u cijelosti - rekao je Habijan te dodao da je jedno od pitanja bilo vezano uz postavljanje nove rasvjete u Gornjem Kućanu, odnosno osvjetljavanja Ulice sv. Nikole.

Kad je riječ o Kućan Marofu, razgovaralo se o postavljanju novog asfaltnog sloja u Radničkoj ulici te o zamjeni drvenih stupova za rasvjetu u Varaždinskoj ulici.

Jedan od prijedloga koji su se mogli čuti na sastanku je postavljanje uspornika u Varaždinskoj ulici u Donjem Kućanu.

- Mještani traže postavljanje uspornika nasuprot osnovne škole i dječjeg vrtića, a obećao sam im da ću s tim u vezi kontaktirati nadležni odjel u Gradu Varaždinu. Naravno, svoju suglasnost prije toga mora dati MUP, odnosno PU varaždinska - istaknuo je Habijan.

habijan_gornji_kucan_3.jpg

habijan_gornji_kucan_2.jpg

habijan_gornji_kucan_1.jpg