Habijan: Presuda u slučaju Fimi medija nema veze s aktualnim vodstvom HDZ-a

vv | 14.10.2021. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Ne možemo govoriti da je bilo koja pravna osoba zločinačka organizacija, ukazao je predsjednik varaždinskog HDZ-a.

O temama iz pravosuđa, Vrhovnom sudu, strategiji Vlade Republike Hrvatske za borbu protiv korupcije, Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i Etičkom kodeksu za saborske zastupnike govorio je Damir Habijan za N1.
- Svi znamo da se navedeni predmet vodi na razdoblje do 2004. do 2009. Sve te radnje nemaju nikakve veze sa sadašnjim vodstvom stranke, s bilo kime tko sada vodi stranku”, rekao je Habijan.
Zatim je ponovio svoj poznati stav iz Sabora o tome je li stranka presudom proglašena zločinačkom organizacijom.
- Stalno se nameće da je HDZ zločinačka organizacija. To je epitet koji zaista ne stoji, govorim s pravnog stanovišta. Recimo, imate trgovačko društvo i direktora koji je proglašen krivim. U zakonu stoji da će i sama pravna osoba biti odgovorna, ne kriva. Ne možemo govoriti da je bilo koja pravna osoba zločinačka organizacija, ukazao je predsjednik varaždinskog HDZ-a.
Kao zastupnik i član Nacionalnog odbora za praćenje Strategije borbe protiv korupcije naglasio je da je Vlada voljna se suočiti s tim problemom, a da lošu percepciju građana o pravosuđu treba pomnije istražiti jer većina njih ne vidi postupke pa je pitanje na osnovu čega ima takav stav.