Habijan: Konačno slijedi iskorak prema rijeci Dravi, što su od nas tražili brojni Varaždinci

MGA/VV | 15.1.2020. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Grad uskoro na upravljanje dobiva državnu imovinu, bivše vojno skladište "Beli kipi".

Ministar državne imovine Mario Banožić održao je u srijedu u Hrvatskom saboru radni sastanak sa saborskim zastupnicima Anđelkom Stričakom i Josipom Križanićem te predsjednikom varaždinskog Gradskog vijeća Damirom Habijanom na kojem je tema bila dodjela državne imovine na području grada Varaždina. Ministar je na sastanku potvrdio da su stvoreni uvjeti za dodjelu bivšeg vojnog skladišta "Beli kipi" Gradu Varaždinu s ciljem izgradnje sportsko-rekreacijskog centra.

– Temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom stvoreni su uvjeti za dodjelu predmetne nekretnine bivšeg vojnog skladišta "Beli kipi" Gradu Varaždinu u svrhu izgradnje sportsko rekreacijskog centra koji bi se sastojao od četiri cjeline: centra za obuku i čuvanje pasa, centra za obuku i čuvanje konja, centra za rekreacijsko jahanje te sportsko-rekreacijskog centra, tj. prostora za paintball i veslačkog centra – naglasio je u razgovoru ministar Banožić. Zahvaljujući ministru na razumijevanju i ažurnosti Habijan je rekao da će se ovime konačno ostvariti dugogodišnji planovi da se napravi iskorak prema Dravi.

– Drago mi je da je ministarstvo prepoznalo novi projekt na području našeg grada kojim ćemo napraviti iskorak prema rijeci Dravi, ali i u dogledno vrijeme proširiti mogućnost rekreacije naših sugrađana i njihovih kućnih ljubimaca. Ove sadržaje će moći koristiti svi, a prvenstveno vlasnici kućnih ljubimaca. Također, navedeni projekt predviđa i centar za rekreacijsko jahanje što će biti jedan novi sadržaj – poručio je Habijan.

Saborski zastupnik Stričak podsjetio je na povratak Puma u Varaždin, ali i dodjelu dijela vojarne Sveučilištu Sjever s ciljem daljnjeg razvoja te obrazovne institucije.

– Nakon što smo u suradnji s gradom, županijom i državom priveli namjeni područje bivše vojarne Ivan V. Drašković u Optujskoj ulici i tamo smjestili vojsku tj. bojnu Pume, Sveučilište Sjever i dio namijenili za potrebe udruga, ovo je novi iskorak u korištenju državne imovine. Vjerujem da će Grad Varaždin odmah nakon što ispuni uvjete za dobivanje tog zemljišta prići njegovom uređenju. Ovo je još jedan primjer funkcioniranja vertikale vlasti, na dobrobit naših sugrađana što me svakako raduje – naglasio je saborski zastupnik Stričak.

Da dođe do realizacije ovog projekta, odnosno dodjele državne imovine Gradu Varaždinu, treba još ispuniti samo jedan uvjet.

– Temeljem zahtjeva Grada Varaždina predmetna nekretnina će se darovati nakon ispunjenja uvjeta, odnosno dostavljene izjave gradonačelnika o odricanju potraživanja prema RH u visini darovanja, a to je 1.033.000,00 kn – zaključio je ministar.

Označeno u