Grbin poručio Šeparoviću da pročita Ustav: "Odluka Ustavnog suda je sramota" Foto: VV arhiva

Grbin poručio Šeparoviću da pročita Ustav: "Odluka Ustavnog suda je sramota"

Varaždinske vijesti | 19.4.2024. u 15:57h | Objavljeno u Aktualno

Ovo je tolika sramota da ne zaslužuje niti da se nazove državnim udarom, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon što je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović danas rekao da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade ni premijer.

>> Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Kako javlja hrt.hr, ponovno je pozvao oporbene stranke na rušenje HDZ-a, poručujući kako su "sve opcije na stolu" u pogledu formiranja vlade.

- Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita nešto što se zove Ustav RH jer imam osjećaj da on za taj dokument nije čuo, rekao je Grbin.

Među ostalim je istaknuo kako u Ustavu stoji da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu te da narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

- Narod je svoje predstavnike izabrao u srijedu, rekao je Grbin.

- Ovo je sramota. Ovo je čak tolika sramota da ne zaslužuje niti da se nazove državnim udarom, dodao je.

- Popišali su se na sve nas, rekao je Grbin.

Šef SDP-a rekao je i kako je, slušajući Šeparovićevo obrazlaganje, shvatio "da bi taj gnjus, da su rezultati izbora bili samo malo drugačiji, bio spreman i te izbore poništiti".

Dodajmo da je iz Ureda predsjednika RH stigla najava da će Zoran Milanović u 17 sati održati konferenciju za medije, koji je odluku Ustavnog suda komentirao i na svom Facebook profilu.

- Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda - napisao je Milanović uz fotografiju na kojoj zajedno sjede predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić..