Gradski vijećnici izglasali odgodu plaćanja dijela računa prema Gradu Varaždinu

MGA/VV | 16.3.2020. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno

Kao mjeru pomoći građanima i tvrtkama uslijed krize izazvane korona virusom gradski vijećnici usvojili su prijedlog o odgodi plaćanja dijela računa prema Gradu Varaždinu.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina preskočen je aktualni sat te je pred gradske vijećnike stavljen ovaj prijedlog kao prva točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, koja se odvija u Palači Herzer.

Odgođeni računi odnose se na pravne i fizičke osobe, kojima se pruža mogućnost odgode plaćanja komunalne naknade i doprinosa, zakupnina i naknada za korištenje poslovnih i gradskih prostora te javnih i poljoprivrednih površina, otkup stanova i dr.

Mjera se odnosi na račune s datumima dospijeća u veljači, ožujku i travnju 2020. godine, a odgoda će zasad trajati do 25. travnja ove godine. Ukoliko računi ne budu plaćeni, Grad neće pokretati ovrhu niti obračunavati zatezne kamate.

Gradonačelnik Čehok kaže da su razmišljali ne samo da se odgodi nego i da se građani oslobode plaćanja komunalne naknade, ali za to moraju dobiti odobrenje središnje države jer je riječ o poreznom prihodu. 

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen od strane svih prisutnih vijećnika, a neki su pozivali i na dodatne mjere.