Gradski stožer: Dolazi toplije vrijeme, ali držite se kuće i ne idite na Ivančicu ili Ravnu goru

MGA/VV | 28.3.2020. u 07:55h | Objavljeno u Aktualno

Na konferenciji za medije varaždinskog Stožera civilne zaštite, načelnik stožera Zlatan Avar rekao je da danas nema novih mjera te da se čeka odluka Nacionalnog stožera o ponovnom otvaranju trgovina na tržnicama. Pritom je napomenuo da se ta najavljena liberalizacija mjera ne odnosi na štandove s kumicama nego samo na trgovine u sklopu tržnica.

- Zadovoljili smo mjere i ako stigne odluka Nacionalnog stožera kroz dan, otvorit ćemo određene dućane sukladno odluci. Vjerojatno će raditi svi dućani, a Gradska tržnica je objavila popis OPG-a koji rade dostavu.

Malo se smanjio pritisak na traženje propusnica i zahvalan sam svima da su to prihvatili i da poštuju našu molbu da propusnice traže samo za propisano. Uvažen je naš zahtjev da se propusnica izdaje za pet a ne za jedan dan. Propusnice se izdaju radi skrbi o djeci, starijima ili životinjama. Također ih izdajemo samo za Grad Varaždin, ne možemo ih izdati za okolne općine jer za njih nismo nadležni.

S obzirom da se za naredne dane najavljuje toplije vrijeme, molimo građane, nemojte nepotrebno izlaziti i ne idite na Ivančicu i na Ravnu goru. Nemojte se u prevelikom broju okupljati u Dravskoj park šumi i na Aquacityju i dalje, molimo, držite tu socijalnu distancu i sve mjere koje smo propisali. Za trgovce, molimo držite se propisanih mjera, da imate ograničeni broj ljudi u trgovinama i dovoljno dezinficijensa jer će vas inače gradski stožer zatvoriti.

Oni koji misle da će nešto postići prijetnjama i vrijeđanjem stožera neka znaju da je jučer stožer poslao dvije prekršajne prijave, a bit će ih još prema onima koji su to radili - naveo je Avar.

 

Označeno u