Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač

Gradonačelnik Siniša Jenkač reagirao na priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i NS Reformisti

| 11.3.2016. u 09:15h | Objavljeno u Aktualno

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač reagirao je danas na jučerašnje priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i NS Reformisti. Priopćenje za javnost gradonačelnika Jenkača donosimo u cijelosti:

Iako u pravilu ne odgovaram na insinuacije i provokacije od strane novomarofske oporbe, točnije pojedinaca koji se još nisu pomirili s činjenicom da su poraženi na izborima i da su im građani Novog Marofa poslali jasnu poruku, moram kao gradonačelnik odgovoriti na posljednje priopćenje vijećnika SDP-a i Narodne stranke – reformisti, odnosno na neistine iznesene u tom priopćenju.

Licemjerno je optuživati nekoga za vlastite greške i propuste, a manjak koji se spominje je upravo onaj manjak koji sam naslijedio od bivšeg gradonačelnika. Građani trebaju znati da smo dolaskom na vlast zatekli manjak u proračunu od gotovo dva milijuna kuna. Uz to minus na žiro računu iznosio je dodatnih milijun kuna. Kada se tome pridoda i otprilike 123 tisuće kuna utrošenih za naknadu bivšem gradonačelniku, koju je on koristio nakon što su mu građani na izborima poručili da ga više ne žele za gradonačelnika, lako je izračunati s kojim se financijskim problemima moramo nositi, a za koje nismo odgovorni.

Jasno smo poručili da ćemo u ovoj godini, znači do kraja godine, smanjiti manjak na 1,7 milijuna kuna i to ćemo napraviti. I zaista je zlonamjerno i zločesto nakon nepuna tri mjeseca kritizirati da nismo smanjili manjak, a kritizirani smo upravo od onih, ili točnije onog, tko je za taj manjak odgovoran.

S druge strane dok rješavamo naslijeđene financijske probleme u isto vrijeme radimo na stvarnim projektima. Rješavamo, po puno povoljnijim uvjetima, problem sanacije odlagališta otpada. Krećemo u veliki projekt dogradnje vrtića, realiziramo projekt izgradnje reciklažnog dvorišta te u isto vrijeme stvaramo pozitivne gospodarske uvjete za privlačenje novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta. Upravo prije nekoliko dana donijeli smo odluku o prodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni za novi pogon koji bi trebao otvoriti 20-ak novih radnih mjesta. Da se u Novom Marofu nešto pokreće govori i brojka od 401 nezaposlenog što je za 154 osobe manje u odnosu na početak prošle godine. Prije samo godinu dana bili smo grad nezaposlenih, a sada je nezaposlenih u Novom Marofu manje nego u Ludbregu ili Ivancu.

Inače, simptomatično je da je s dolaskom projekata, nervoza kod pojedinaca u opoziciji sve veća. Tako je neke od tih vijećnika zasmetala i prodaja zemljišta tvrtkama koje će tamo proširiti svoje poslovanje i otvoriti radna mjesta. Čak ih je zasmetalo i ulaganje Varkoma i Hrvatskih cesta od gotovo šest milijuna kuna na području Novog Marofa. Toliko ih je zasmetalo da su najavili analizu troškovnika i svojevrsnu „istragu“ oko tih investicija. Umjesto da budu zadovoljni jer se konačno nešto radi u interesu građana oni žele istrage i provjere.

Nervoza opozicije i bivšeg gradonačelnika najbolja je potvrda da smo na dobrom putu. Zato umjesto da gubimo vrijeme u polemiziranju s onima koji jedino to i znaju, mi se radije okrećemo projektima, investicijama, našim građanima i stvaranju boljih uvjeta za njih. Njima odgovaramo, za njih radimo i od njih ćemo tražiti novi mandat, kaže se u priopćenju novomarofskog gradonačelnika.