Gradonačelnik Neven Bosilj s vijećnicima na novouređenom Habdelićevom trgu: "Kupit ćemo i Zakmardicu!"

MGa | 27.4.2023. u 18:15h | Objavljeno u Aktualno

Nakon konstituirajuće sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Neven Bosilj u društvu zamjenika Miroslava Markovića fotografirao se s okupljenim vijećnicima na novoobnovljenom Habdelićevom trgu.

- Natječaj za Habdelićev trg proveden je prije osam godina. Pristiglo je 38 radova i struka je odabrala ovaj rad. Iako se neki s tim ne slažu, tko smo mi da sudimo o tome. Struka je rekla da je to najbolji rad. Još bi bilo bolje da netko u prošlom mandatu nije izdao građevinsku dozvolu za ovo ovdje, zgradu koja će se dovršiti kroz pola godine - komentirao je gradonačelnik Neven Bosilj navodeći kako je Grad spreman otkupiti i palaču Zakmardy, uza sami trg.

- Grad Varaždin ima pravo prvokupa za palaču Zakmardy jer je to kulturno dobro i mislim koristiti to pravo, zato jer je to prvorazredan objekt i moramo ga privesti k svrsi; srediti fasadu, promijeniti prozore i datu mu novu namjenu, vjerojatno muzejsku i onda će trg zablistati u punome sjaju - kaže gradonačelnik ističući kako je gradska jezgra glavni resurs ovoga grada koji se koristi za Špancirfest i druge manifestacije.

- Uređena je Ulica Vatroslava Lisinskog, pa ovaj trg i nakon Špancira idemo u uređenje Gundulićeve tj. Dućanske ulice, u kojoj će se zabraniti promet dostavnih vozila. Idemo uređivati sinagogu, Varaždinsku kuću i bivše Kino Dom. Centar grada je nemjerljiv resurs, o kojem ćemo se posebno brinuti, ali ne zaboravljamo ni prigradska naselja - govori Bosilj.

Galerija slika