Gradonačelnik Neven Bosilj: Problem odvoza mješanog komunalnog otpada pred rješenjem

VV | 16.6.2021. u 15:51h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj održao je niz sastanaka vezano za rješavanje problema zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada ( MKO ).  

Uvidom u stanje na terenu, pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj kao i kompletnu korespodenciju  bivše gradske uprave s društvom Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. razvidno je da je problem nastao još krajem 2020. kada se od strane bivše vlasti nije pristupilo sklapanju novog ugovora bez obzira na više upozorenja od strane direktora g. Blažoka, ali i udruge Varaždin bez smeća.

S današnjim danom na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj nalazi se 339.973,00 kg MKO. Stanje 31. svibnja bilo je 175.137 kg. Od 1. lipnja do 15. lipnja dovezeno je 487.340 kg, a odvezeno 322.540 kg MKO.  Kao što je vidljivo iz navedenih podataka MKO se kontinuirano odvozi, a odgovornost za ne potpisivanje Ugovora s Piškornica sanacijskim odlagalištem d.o.o. je u postupku utvrđivanja.  

- Informacije o količinama MKO-a na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj dobivam isključivo od nadležnih od gradskog poduzeća Čistoća d.o.o. o čemu se javnost pravovremeno i točno izvještava, a u što sam se jučer i osobno uvjerio. Problem sanacije MKO-a će biti riješen u najkraćem mogućem roku. Ostaje utvrditi odgovornost za nepotpisivanje Ugovora što će također biti riješeno i ako bude potrebe sankcionirano u sljedećih nekoliko dana - rekao je Bosilj.

Obavijest Za Čistoću by Varazdinske vijesti on Scribd

Podaci o Odvozu Otpada by Varazdinske vijesti on Scribd