Gradonačelnik Neven Bosilj: Ne možemo samo postojati – moramo i živjeti!

VV | 14.11.2021. u 16:23h | Objavljeno u Aktualno

Izgleda da je Neven Bosilj dao podršku građanima na prosvjedima koji su se posljednjih dana, kao i umnogim drugim gradovima, organizirali u Varaždinu ispred par institucija vlasti poput Varaždinske županije, Županijskog suda kao i Gradske vijećnice. Što je rekao na svom Facebook profilu, prenosimo u cijelosti:

"Posljednjih dana sve se više naših sugrađana okuplja i mirno prosvjeduje protiv šireg uvođenja COVID potvrda. Kao Gradonačelnik, a prije svega kao čovjek, apsolutno i bez ikakve zadrške, podržavam pravo da svatko od nas odlučuje o svome životu i svome zdravlju. Osobno sam izabrao cijepiti se, ali to ne znači da ću bilo kome tko je odlučio drugačije pametovati. Neću!

„Svakom se priznaje pravo na javno okupljanje i mirni prosvjed u skladu sa zakonom“ (čl 42. Ustava RH). Stoga, jedino što ću zamoliti naše sugrađane koji na ovaj način iskazuju svoje mišljenje i stav je da prosvjedi budu mirni i dostojanstveni.

Previše se mjesecima petljalo i prebacivalo odgovornost s nacionalnog na lokalne stožere i stvoren je kaos. Da, legalist sam i poštovat ćemo zakone i sve pozitivne propise, ali meni kao čovjeku, građaninu, nitko neće određivati na koji način ću misliti. Zdravo je misliti drugačije – različitost je progresivna.

Kao aktualna i odgovorna gradska uprava osigurat ćemo uvjete i sve poduzeti kako bi imali Advent, da u ovom kaosu i sivilu ne samo postojimo, već i živimo!"