Ivan Čehok Foto: Marin Hižar

Gradonačelnik Ivan Čehok najavio: Umjesto Špancirfesta, u listopadu "Varaždinfest"

VV/MH | 17.9.2020. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok se na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo na pojedine manifestacije koje su se održavale u uobičajeno vrijeme Špancirfesta. Najavio je buduće koncertne događaje i zahvalio građanima na odgovornosti.  

- Sad je već 18 dana od završetka onoga što se može smatrati ovogodišnjim Špancirfestom. Možemo reći da su Varaždinci položili svoj ispit. Nismo imali niti jedan slučaj zaraze tijekom održavanja manifestacija. Sve manifestacije su se održavale uz primjenu epidemioloških mjera. Bilo je naravno slučajeva gdje su inspekcija i stožer morali upozoriti na držanje mjera, ali na kraju je sve ispalo dobro - rekao je gradonačelnik na novinarskoj konferenciji. 

Gradonačelnik navodi kako je bilo pojedinaca koji su napadali odluku održavanja manifestacija u vrijeme kada se prije održavao Špancirfest, međutim, pohvalio je građane na odgovornom pridržavanju epidemioloških mjera. Kao znak zazhvalnosti i način nagrađivanja građana za odgovorno ponašanje, gradonačelnik Čehok najavio je novu koncertnu sezonu pod nazivom "Varaždinfest" .

- Upravo zbog toga što se Varaždin prepoznaje kao disciplinirani grad, započet ćemo vrlo snažnu koncertnu sezonu. Prvo ćemo započeti Barokne večeri, a od 1. listopada nastavit ćemo s koncertima pop i rock glazbe. Koncerti će se vjerojatno održavati u vili Bedeković i Areni Varaždin. Svi izvođači su iskazali ogroman interes, te su sve oči usmjerene na Varaždin. Sve najbolje što u Hrvatskoj od glazbenika postoji moći ćete vidjeti u Varaždinu. Imat ćemo vjerojatno deset vrhunksih koncerata, počevši u vili Bedeković. Koncertni, naravno, neće biti adekvatni za nekoliko tisuća ljudi zbog epidemioloških mjera, već ćemo pripremiti manje akustične koncerte - najavio je gradonačelnik i ponovno zahvalio građanima.