Gradonačelnik Habuš čestitao predstavnicima Zajednice tehničke kulture

| 28.12.2016. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnike Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije danas je u vijećnici primio gradonačelnik Goran Habuš povodom obilježavanja 70 obljetnice djelovanja.

Naime, povodom 70 godina kontinuiranog i organiziranog djelovanja tehničke kulture u Hrvatskoj, Hrvatska zajednica tehničke kulture dodijelila je Povelje pojedincima koji su svojim nesebičnim predanim radom doprinijeli razvoju tehničke kulture u svojim sredinama.

Iz Varaždinske županije i Grada Varaždina Povelje su dobili Stjepan Androlić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina, Josip Levatić, predsjednik i član Radio kluba Varaždin,ZTK Varaždinske županije, Dragutin Labaš, tajnik ZTK Grada Varaždina i Varaždinske županije, Zvonko Horvat, tajnik Radio kluba Varaždin, Ines Brckan, Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin, Zdravko Pizek, Društvo energetičara Varaždin, Darko Tomašek, tajnik Društva pedagoga tehničke kulture i član Kajak kanu kluba, Hrvoje Selec, Filmsko kreativni studio Vanima, Željko Hajdinjak, predsjednik Foto kluba Sloboda Varaždin, Vladimir Ferenčina, Radio klub Novi Marof, član IO ZTK.

Čestitajući im na ustrajnom radu i rezultatima, tom je prigodom gradonačelnik Habuš istaknuo činjenicu da bez obzira na današnje mlade internet generacije postoji jedna generacija mada je starija, koja je potvrdila i opravdala sva očekivanja.

Naime ove godine Hrvatska zajednica tehničke kulture proslavila je 70 godina, varaždinska će to slaviti za dvije godine i tom prilikom je devet naših i jedan novomarofčan dobio zasluženo priznanja za svoj rad – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je među ostalim naveo da ga posebno veseli što je Zajednici dodijeljen i novi prostor koji se iz Križanićeve preselio u bivši prostor Tomislava Špoljara. Posebno mu je drago što je među nagrađenima i jedna žena, Ines Brckan iz Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin koja radi sa šesnaestero mladih Varaždinaca od petog do osmog razreda koji su uključeni u rad tehničke kulture.

-Vjerujem da ta djeca, bez obzira na to što pripadaju internet generaciji imaju u udrugama što naučiti i steči kompetencije za daljnji život – zaključio je Habuš dodajući da će Grad i dalje izdvajati sredstva za njih te sukladno mogućnostima povećati sredstva.

Stjepan Androlić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina izrazio je zadovoljstvo što je njihov rad zapažen.

-Čast nam je i zadovoljstvo vidjeti da se prati i cijeni naš rad, a onda je samo posljedica jedno ovakvo priznanje koje smo dobili – rekao je Androlić dodajući da je priznanje nadalje poticaj na daljnji još bolji rad i pruža jedno zadovoljstvo.