Grad Varaždin osigurao poklone socijalno ugroženoj djeci

| 13.12.2022. u 16:12h | Objavljeno u Aktualno

Povodom božićnih blagdana, Grad Varaždin je  danas, u utorak 13. prosinca 2022. godine u 15 sati organizirao u kinu Gaj prigodno darivanje za djecu socijalno ugroženog statusa.

Djeci i njihovim roditeljima i starateljima uz Djeda Mraza prigodni riječima i čestitkom obratio se i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji je pomogao dijeliti poklone.

- Ovo je samo jedan mali čin, mali znak pažnje koji mi možemo napraviti. Zaslužila su ta djeca i mnogo više. Grad Varaždin nastoji uljepšati Božić svima, znamo da je mnogima teško, nikome nije lako i zato se posebno brinemo o najugroženijim skupinama sugrađana - rekao je gradonačelnik pripomenuvši da Grad Varaždin čitavim nizom mjera nastoji olakšati život i poboljšati status socijalno ugroženih građana od djece do umirovljenika.

Darove je primilo  115 djece najugroženijeg socijalnog status, a vrijednost poklon   paketa je 175 kuna. U svakom paketu bila je prigodna igračka i slatkiši.  Radi se o tradicionalnom darivanju koju Grad Varaždin organizira za djecu starosti do 12 godina s područja grada Varaždina prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin te  o djeci korisnika zajamčene minimalne naknade i udomljenoj  djeci.

Nakon podjele darova djeci je prikazan film "Mačak u čizmama: posljednja želja".

Galerija slika