GRAD VARAŽDIN Odabran ponuđač za sanaciju bala, ali ugovor tek nakon suglasnosti Vlade o zaduženju

MGA | 17.5.2023. u 10:15h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak, 15. svibnja, donio je Odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude vezano za projekt "Sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji gospodarska zona Brezje".

Odluka, zajedno sa zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda, objavljena je jučer, 16. svibnja, na elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) RH u sklopu cjelokupne dokumentacije navedene javne nabave.

Na natječaj, proveden još prošle godine, ponudu je dostavio samo jedan ponuđač koji je sada izabran kao ekonomski najpovoljniji. Riječ je o Zajednici ponuditelja tvrtki CE-ZA-R sa sjedištem u Zagrebu i HIS iz Donje Višnjice. Cijena ponude iznosi nešto više od 23 milijuna eura tj. s PDV-om ukupno oko 28,76 mil. eura, dok je procijenjena vrijednost nabave iznosila oko 20 mil. eura.

U Odluci stoji da je sklapanje ugovora s odabranim ponuđačem uvjetovano dobivanjem suglasnosti za zaduživanje tako da će se ugovor s odabranom Zajednicom ponuditelja sklopiti nakon što Vlada RH odobri Odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju sanacije navedenog odlagališta u Brezju. Također prije sklapanja ugovora Grad Varaždin treba dobiti suglasnost Vlade RH o dugoročnom zaduženju Grada radi financiranja investicije uređivanja i opremanja gospodarske zone Brezje.