Grad Varaždin kupio bivšu Varteksovu robnu kuću za 11,6 milijuna kuna Foto: Grad Varaždin

Grad Varaždin kupio bivšu Varteksovu robnu kuću za 11,6 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 30.1.2018. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U uredu Uprave Zagrebačke banke, danas, 30. siječnja, potpisan je Ugovor o kupoprodaji nekretnine kojom Grad Varaždin i formalno postaje vlasnik nekadašnje Robne kuće Varteks, kuće Ritz-Škrlec na Trgu kralja Tomislava.

Ugovor su potpisali članovi Uprave Zagrebačke banke Stefano Gison i Marko Remenar te Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

robna_kuca_-_varazdin_-_gradska_knjiznica_-_ugovor__2.jpg

Kupoprodajna cijena objekta navedena u ugovoru je 1.547.000 eura što iznosi oko 11,6 milijuna kuna. Odlukom Gradskog vijeća, Grad Varaždin je time iskoristio pravo prvokupa ove prepoznatljive građevinske cjeline zaštićene kao spomenik kulture na glavnom gradskom trgu, površine oko 2.600 kvadratnih metra.

- Kao što je već bilo najavljeno, u toj će građevini biti uređeni, prije svega, prostori za preseljenje Gradske knjižnice i čitaonice, a Ministarstvo kulture je već odobrilo pomoć u iznosu milijun kuna kojim će pomoći obnovi i opremanju prostora te njihovo stavljanje u funkciju. Uz knjižnicu, u tom će se atraktivnom zdanju urediti prodajni, ugostiteljski i drugi sadržaji koji će svakako pridonijeti oživljavanju centra Varaždina - poručili su iz Grada Varaždina.

robna_kuca_-_varazdin_-_gradska_knjiznica_-_ugovor__3.jpg