Grad Varaždin izdaje municipalne obveznice za 67 milijuna, a investitori upisali čak 233 milijuna kuna!

vv | 10.4.2021. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Izniman interes investitora za municipalne obveznice Grada Varaždina, prvog vrijednosnog papira koji izdaje ovaj grad u svojoj novijoj povijesti. Investitori bi kupili gotovo četiri puta više obveznica od njihove ukupne vrijednosti, budući da je Grad Varaždin najavio njihovo izdavanje u vrijednosti od 67 milijuna kuna, a ukupan upisani nominalni iznos prelazi 233 milijuna kuna.

Ovakvom interesu, zbog kojeg će investitori moći kupiti manje od četvrtine željenog iznosa obveznica, zacijelo je doprinijela fiksna kamatna stopa od 1,65 posto, koja je osjetno veća od one koja se dobiva za štednju, ali i ne i samo ona.

-Ovakav interes najbolje govori o povjerenju u investitora u Grad Varaždin, koji u obzir uzimaju ne samo to što je grad danas, nego isto tako što će biti sutra. A tu su napravljeni značajni iskoraci prema gradu novih tehnologija, što zorno svjedoče nova ulaganja u Tehnološki parka i posebice investicije poduzeća u Gospodarsku zonu Brezje, veli gradonačelnik Ivan Čehok.

Po isteku krajnjeg roka za uplatu obveznica od strane ulagatelja, sukladno Pozivu na upis i instrukcijama za uplatu te po uključenju obveznica u usluge depozitorija Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d., Grad Varaždin će objaviti Obavijest o konačnim uvjetima izdanja obveznica i njihovom uključenju u usluge depozitorija SKDD-a.