Grad Varaždin ima devet ruku za proračun, predstavnici Budimo grada izrazili podršku

VV | 28.12.2022. u 19:39h | Objavljeno u Aktualno

Nakon otprilike tri sata sjednice Međustranačkog vijeća na kojemu su se raspravljali detalji oko sanacije bala otpada u Brezju čije financiranje se mora osigurati putem gradskog proračuna koji nije donesen na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća, još uvijek nema dovoljno podrške za izglasavanje proračuna za 2023. godinu.

Vlast Grada Varaždina je već na prošloj sjednici Gradskog vijeća imala svega sedam ruku u zraku, pet vijećnika SDP-a te dva vijećnika NS Reformista, no od danas imaju i dvije ruke iz platforme Budimo grada koji su promijenili mišljenje od prošle sjednice kada su bili suzdržani.

Unatoč tome, za sada Grad Varaždin ima svega devet ruku za izglasavanje proračuna 2023. godine, a za proračun im je potrebno 11 glasova. Stjepan Cepanec (NL Ivana Čehoka) koji je bio prisutan na međustranačkom vijeću nije dao pozitivan odgovor o promjeni mišljenja koji je također bio suzdržan na prošloj sjednici, a slično je mišljenje je dao i Viktor Mrzlečki (NL Ivana Čehoka) koji je također bio suzdržan na vijeću, a upravo se tu vidi potencijalne promjene u glasanju za proračun.

Na sjednici od onih koji nisu podržali proračun je također bila Silvija Cupar iz HDZ-a koja je otišla usred sjednice međustranačkog vijeća, a sličan potez je napravio Mario Lešina koji također vjerojatno ne namjerava promijeniti mišljenje kada je glasao protiv proračuna u kojem se nalazi i stavka o zaduženju za sanaciju bala.

Bio je i prisutan Hrvoje Petrić, koji je bio suzdržan na glasanju oko proračuna na prošloj sjednici Gradskog vijeća, ali i on je otišao prije kraja sjednice. Naravno, tu je i glas Davora Patafte koji nije bio prisutan na prošloj sjednici Gradskog vijeća kada se glasalo o proračunu.

Tri dana još preostaju do kraja godine, vremena je sve manje da se izbjegne scenarij novih izbora za Gradsko vijeće te potencijalno propadanje ovog novog u nizu rješenja sanacije bala otpada u Brezju.

- Podršku proračunu i odluci o zaduživanju dalo je devet od minimalno potrebnih jedanaest glasova u vijeću. Prema svemu sudeći teško je očekivati da će do 31. prosinca promijeniti stav ostalih vijećnika čemu smo se nadali  zbog naših sugrađana i svih onih koji će zbog neizglasavanja proračuna biti zakinuti za svoja prava. Ali još nije kasno za mudru odluku. Još jedanput pozivam sve gradske vijećnike da se izdignu iznad uskih osobnih interesa i stave u službu građana i našeg Varaždina, prihvate Proračun i rješenja za konačno zbrinjavanje bala - istaknuo je na kraju međustranačkog vijeća, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je vodio današnju sjednicu.