Grad širi pješačku zonu na Šenoinu: "Jačamo mrežu biciklističkih staza, potičemo pješačenje i vožnju biciklom" Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad širi pješačku zonu na Šenoinu: "Jačamo mrežu biciklističkih staza, potičemo pješačenje i vožnju biciklom"

Varaždinske vijesti | 5.11.2019. u 10:02h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 4. studenoga do 4. prosinca provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina.

- Ovom dopunom Odluke želi se proširiti pješačka zona na području Grada Varaždina prema Urbanističkom planu uređenje povijesne jezgre grada Varaždina u Ulici Augusta Šenoe, od raskrižja s Ulicom Ivana Kukuljevića do Trga bana Josipa Jelačića, kako bi se i dalje jačala izgradnja mreže biciklističkih staza, poticalo pješačenje i vožnja biciklom te se destimuliralo korištenje motornih vozila u centru Grada - pojasnili su iz gradske uprave.

U pješačkoj zoni na tom dijelu ulice bio bi dopušten ulazak stanarima, ako imaju osigurano parkirališno mjesto, dostavnim vozilima u određeno vrijeme i interventnim službama.

Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci, kao i nacrt odluke, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-2019-godini/) pod rednim brojem 26.

Građani svoje doprinose javnom savjetovanju mogu dostaviti isključivo putem priloženog obrasca na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam, Trg slobode 12/II, Varaždin s naznakom: "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt odluke o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. također putem obrasca.