Grad o parkiranju u Supilovoj: "Sve građevinske dozvole izdane su za vrijeme bivšeg gradonačelnika" Foto: Krešimir Đurić

Grad o parkiranju u Supilovoj: "Sve građevinske dozvole izdane su za vrijeme bivšeg gradonačelnika"

Varaždinske vijesti | 18.1.2023. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

Iz Grada Varaždina stigao je odgovor na naš upit o problemu parkiranja u Supilovoj ulici.

Podsjetimo, na dijelu parkirališta prošli su tjedan osvanule trake i ograda s natpisima "Od 12.01. zabranjeno parkiranje na privatnom parkingu". U Grad Varaždin poslali smo upit o izdavanju dozvola zgradama koje nemaju osigurana parkirna mjesta za stanare te može li Grad sada nekako utjecati na problem parkiranja, budući da je čestica u privatnom vlasništvu.

>> FOTO Osvanula ograda na parkiralištu u Supilovoj, stanari ogorčeni: "Pa gdje ćemo se parkirati?!"

- Zgrada VTC-a s pripadajućom česticom nepravilnog oblika (č.k.br. 17578 k.o. Varaždin) u posjedu je tvrtke Marlex Pro. Prije toga ta čestica bila je u vlasništvu tvrtke Stanoing d.d. nad kojom se provodi postupak predstečajne nagodbe. Zbog izvođenja radova na stavljanju u funkciju podzemne garaže, pristup vozilima na toj lokaciji bio je iz sigurnosnih razloga prošli tjedan zatvoren. Od 13. siječnja ponovno je otvoren pristup od strane Dječjeg vrtića Varaždin u Kozarčevoj ulici i kroz prolaz na Zagrebačku ulicu tako da stanari trenutno mogu koristiti parkirališta - naveli su iz Grada.

- Činjenica je da su sve građevinske dozvole na cijelom tom kompleksu Zagrebačka – Supilova oko VTC-a izdane od strane Ureda državne uprave za vrijeme bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, bez da se vodilo imalo računa o parkirnim mjestima koje je trebalo osigurati za veliki broj stanara i korisnika poslovnih prostora koji se nalaze na toj lokaciji - napomenuli su.

- Iako se radi o privatnim parcelama, Grad Varaždin će s novim vlasnikom i stanarima tih zgrada učiniti sve da se problem parkiranja riješi - odgovorili su nam iz Grada.