Grad Ludbreg i dalje pomaže poduzetnicima, uvedena i nova mjera Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg i dalje pomaže poduzetnicima, uvedena i nova mjera

Varaždinske vijesti | 17.11.2020. u 20:06h | Objavljeno u Aktualno

Gradski su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća održanoj u listopadu prihvatili program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega za razdoblje 2021.-2023. godine.

Svrha Programa je stvaranje uvjeta za poduzetničku klimu koja je poticajna za ukupni gospodarski i društveni razvoj na području grada Ludbrega. Ciljevi Programa su: poticanje proizvodnje, konkurentnosti proizvoda i usluga, jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, povećanje broja gospodarskih subjekata i gospodarskih aktivnosti na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnih uvjeta za poslovanje poduzetnika, ostvarenje praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu, smanjenje broja nezaposlenih osoba, jačanje i poticanje poduzetničkih aktivnosti u sektoru turizma.

– Većina mjera već je poznata i naišla je na dobar odaziv, ljudi se javljaju i kroz potpore Grada Ludbrega obnavljaju strojeve, prostore u kojima rade, pripremaju se za nove proizvode. Čini nam se da je to dobra praksa, a nastavljamo i s podupiranjem poduzetničkih kredita, odnosno subvencijom kamata. Sve su te mjere u skladu s europskim politikama, a mi ih u okviru mogućnosti provodimo kako bismo poduzetnicima barem dijelom olakšali svakodnevicu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je i kako je Grad Ludbreg od ove godine uveo i novu mjeru.

– Od ove smo godine odlučili uvesti i turizam kao gospodarsku djelatnost, odnosno proizvodnu djelatnost i pomagat ćemo sve one koji su zainteresirani za ulaganje u turističku infrastrukturu, a pod time mislimo na pretvaranje klijeti, vikendica ili kuća koje stoje neiskorištene u turističku svrhu. To je dodatan način na koji želimo potaknuti razvoj turizma kojeg nema bez noćenja – rekao je Bilić te dodao kako je na Gradu Ludbregu da pripremi turističke atrakcije koje će kao doživljaj posjetitelji ponijeti iz Ludbrega i zahvaljujući njima nas dalje preporučiti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci